Skip to main content

Μια στάση στην... ιστορία της Θεσσαλονίκης με άρωμα ΔΕΘ (φωτο)

Σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο της ΔΕΘ-Helexpo και του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης ταξιδεύουν το επιβατικό κοινό στην παλιά Θεσσαλονίκη.

Όμορφες φωτογραφίες από την παλιά Θεσσαλονίκη με έντονο άρωμα... ΔΕΘ κοσμούν πλέον 100 στάσεις του ΟΑΣΘ στο κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία του νέου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ-Helexpo, όπως το κτήριο της ΧΑΝΘ, το τυπογραφείο ΟΥΝΙΟΝ, τα θρυλικά αυτοκίνητα της γερμανικής DKW στο περίπτερο 4 της ΔΕΘ και της Ελληνικής Βιομηχανίας, ο ναός του Αγίου Δημητρίου πριν το 1917, πλοιάρια στην προκυμαία μπροστά από το λιμάνι κ.α., ταξιδεύει το επιβατικό κοινό στην ιστορία της πόλης.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΔΕΘ-Helexpo και του δήμου Θεσσαλονίκης, για να απομακρύνουμε το χάλι που επικρατούσε στις στάσεις, διαφημίζοντας παράλληλα την Έκθεση και τη Θεσσαλονίκη» τόνισε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.

Από την πλευρά του ο δήμος Θεσσαλονίκης, εξετάζει το ενδεχόμενο παραμονής των φωτογραφιών στις στάσεις των λεωφορείων και μετά την ολοκλήρωση της 84ης ΔΕΘ.