Skip to main content

Διοίκηση ΟΑΣΘ: Μόλις 16 κρούσματα σε πάνω από 1.000 οδηγούς

Ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού με αφορμή χαρακτηρισμούς περί «εστίας υπερμετάδοσης» για τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Στην αντεπίθεση για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ εν μέσω πανδημίας και τα κρούσματα σε εργαζόμενους περνά η διοίκηση του Οργανισμού, με αφορμή χαρακτηρισμούς περί «εστίας υπερμετάδοσης» για τα αστικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, από τους 2.057 εργαζομένους στον Οργανισμό, έχουν ανιχνευθεί 46 κρούσματα, δηλαδή ποσοστό 2,2%.

Εξειδικεύοντας τους αριθμούς για τους οδηγούς, η διοίκηση επισημαίνει πως από τους 1.117 οδηγούς έχουν εντοπιστεί μόλις 16 κρούσματα.

«Την ώρα που άλλοι κινδυνολογούν και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για μικροκομματικούς σκοπούς, στον ΟΑΣΘ υπεύθυνα συνεχίζουμε να προστατεύουμε την υγεία των εργαζομένων και των συμπολιτών μας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΘ:

Παρακολουθούμε το θράσος ορισμένων που, αφού διέλυσαν την αστική συγκοινωνία στην Θεσσαλονίκη, σήμερα εμφανίζονται ως δήθεν “ανησυχούντες”.

Αφού πήραν αποστομωτική απάντηση για τα δήθεν “ακατάλληλα” νέα λεωφορεία, σήμερα, χωρίς ντροπή, ισχυρίζονται ότι “ανακάλυψαν” πως ο ΟΑΣΘ είναι δήθεν “εστία υπερμετάδοσης” του κορωνοϊού.

Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Για άλλη μια φορά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Συγκεκριμένα, στον ΟΑΣΘ των 2.057 εργαζομένων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας, εντοπίστηκαν 46 κρούσματα, δηλαδή ποσοστό 2,2%.

Ειδικά στον κλάδο των οδηγών, στον ΟΑΣΘ υπηρετούν συνολικά 1.117 οδηγοί (ήτοι το 54,3% του συνόλου των εργαζομένων), και εντοπίστηκαν μόλις 16 κρούσματα, ή ποσοστό 1,43%, που είναι μικρότερο από το γενικό ποσοστό (2,2%) στον Οργανισμό.

Μέχρι εχθές Παρασκευή 13.11.2020 πραγματοποιήθηκαν, με ευθύνη της διοίκησης, 863 μοριακά τεστ στο προσωπικό, που εντόπισαν τα ανωτέρω κρούσματα, και επομένως ο δείκτης νοσηρότητας στον ΟΑΣΘ είναι 5,3%, έναντι 32% στη Θεσσαλονίκη.

Όσο για το προσωπικό που είναι σε άδεια ειδικού σκοπού, εφαρμόζουμε ασφαλώς τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Γι’ αυτό χορηγούμε άδειες ειδικού σκοπού τόσο σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων (ερμηνεύοντας μάλιστα διασταλτικά τον νόμο), όσο και σε εργαζόμενους που δηλώνουν επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα. Χάρις σε αυτά τα μέτρα κρατήθηκε μέχρι σήμερα σε αυτά τα επίπεδα ο δείκτης νοσηρότητας αλλά και ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στον ΟΑΣΘ.

Συνεχίζουμε, εργαζόμενοι και διοίκηση, διοίκηση και εργαζόμενοι, να εφαρμόζουμε με κάθε αυστηρότητα τα μέτρα, και αν απαιτηθεί θα ληφθούν και πρόσθετα μέτρα.

Την ώρα που άλλοι κινδυνολογούν και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για μικροκομματικούς σκοπούς, στον ΟΑΣΘ υπεύθυνα συνεχίζουμε να προστατεύουμε την υγεία των εργαζομένων και των συμπολιτών μας.