Skip to main content

ΟΑΣΘ: Ποιοι είναι στη νέα διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων

Στο νέο ΔΣ εκπροσωπούνται πέντε παρατάξεις και συγκεκριμένα η Ενότητα με έξι έδρες, οι ΔΑΣ, Δρομέας και ΟΔΕΟ από τρεις και η ΔΑΚΕ με δύο έδρες.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η διαδικασία συγκρότησης του νέου διοικητικού συμβουλίου στο σωματείο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, το οποίο προέκυψε έπειτα από τις εκλογές στις 11 και 12 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο ΔΣ εκπροσωπούνται πέντε παρατάξεις και συγκεκριμένα η Ενότητα με έξι έδρες, οι ΔΑΣ, Δρομέας και ΟΔΕΟ από τρεις έδρες και η ΔΑΚΕ με δύο έδρες.

Έπειτα από τις διαβουλεύσεις οι οποίες προηγήθηκαν, επιτεύχθηκε συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων της Ενότητας και του Δρομέα, όπως είχε προαναγγείλει από προχθές η Voria.gr, εξασφαλίζοντας πλειοψηφία εννέα εδρών σε σύνολο δεκαεπτά. Κατόπιν αυτού ο Γιάννης Δήμκας, επικεφαλής της Ενότητας συνεχίζει στη θέση του προέδρου, πρώτος αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Θανάσης Ουλούκης από τον Δρομέα, γραμματέας ο Αλέξης Γεωργιάδης, από την Ενότητα και Β' αντιπρόεδρος ο Κώστας Αγγελούδης, επίσης από την Ενότητα. Στις υπόλοιπες θέσεις ορίστηκαν ο Γιώργος Ασλάνογλου (Δρομέας) αναπληρωτής γραμματέας, ο Χρήστος Παυλίδης (Ενότητα) ταμίας, ο Παναγιώτης Χριστόγλου (Ενότητα) οργανωτικός γραμματέας, ο Αθανάσιος Ζάχος (Ενότητα) υπεύθυνος Τύπου και ο Αθανάσιος Προτόγερος (Δρομέας) έφορος.

Οι τρεις παρατάξεις οι οποίες έμειναν εκτός θέσεων διοίκησης είχαν προτείνει τη συγκρότηση αναλογικού, αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ η οποία ήρθε δεύτερη στις εκλογές, επισημαίνει, μεταξύ άλλων «μοίρασαν τις καρέκλες του δ.σ. τα δύο συνεταιράκια Ενότητα και Δρομέας, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τη θέληση των εργαζομένων. Βέβαια αυτό θα ήταν το τελευταίο (δηλαδή οι θέσεις στο δ.σ.) που θα μας ενδιέφερε εάν σε όλα τα υπόλοιπα (εργασιακά και μισθολογικά ζητήματα) έκαναν αυτό που περίμεναν και ήθελαν οι εργαζόμενοι από το ΔΣ του Συνδικάτου».