Skip to main content

ΟΑΣΘ: Προς ματαίωση σεμινάρια για προφύλαξη από covid-19 για τους εργαζόμενους

Εργαζόμενοι του Οργανισμού φαίνεται πως δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το σεμινάριο περί μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σεμινάρια για την πληρέστερη ενημέρωση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, αποφάσισε να διοργανώσει η διοίκηση του Οργανισμού. Μάλιστα, τα σεμινάρια θα γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας και θα είναι επ’ αμοιβή. Το πρώτο εξ αυτών επρόκειτο να ξεκινήσει αύριο, αλλά φαίνεται πως οδεύει προς ματαίωση καθώς δεν υπήρξε συμμετοχή. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, και οι λίγοι οι οποίοι είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον, αποφάσισαν τελικά να μην προσέλθουν.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα σεμινάρια δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων καθώς τα τμήματα θα είναι συγκεκριμένα». Τονίζει επίσης ότι «η συμμετοχή στα σεμινάρια κατά την ημέρα ρεπό ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Όσοι καλεσθέντες δεν επιθυμούν να συμμετέχουν να δηλώσουν στην υπηρεσία που ανήκουν ότι κωλύονται να προσέλθουν».

«Αυτοί οι οποίοι μας κατήγγειλαν την περασμένη εβδομάδα ότι δεν έχουμε λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία τους από τον κορωνοϊό, τώρα σαμποτάρουν αυτήν την πρωτοβουλία μας που στόχο έχει αυτό ακριβώς, δηλαδή την περαιτέρω ενημέρωση και τη διαφύλαξή τους απέναντι στην πανδημία», δήλωσε στην Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στα σεμινάρια θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. «Θα γίνονται τμηματικά και θα διαρκέσουν όσο θα διαρκεί η πανδημία. Άρα όλοι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και για λόγους προστασίας από covid-19». Όπως εξήγησε ο κ. Σκόδρας τα σεμινάρια αυτά εντάσσονται σε ένα γενικότερο «Πρόγραμμα εκπαίδευσης των εργαζομένων» σε διάφορους τομείς το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται από την καινούργια χρονιά.

«Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι με τα σεμινάρια. Διαφωνούμε απλώς με τους χειρισμούς που κάνει η διοίκηση για τη διοργάνωσή τους. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον, την ημέρα που έχει ρεπό και έχει προγραμματίσει να κάνει όλες τις δουλειές του τις οποίες δεν μπορεί να κάνει τις ημέρες που εργάζεται, εκείνη τη μέρα να προσέλθει για σεμινάριο. Θα έπρεπε να υπάρξει συνεννόηση ώστε η συμμετοχή να είσαι σε ημέρα και ώρα που βολεύει τους εργαζόμενους. Διαφορετικά, εάν θέλουν η συμμετοχή να είναι υποχρεωτική, τότε θα πρέπει να τα διοργανώσουν μέσα στο ωράριο εργασίας. Η διοίκηση επέδειξε προχειρότητα στο θέμα αυτό κι αυτήν εμείς επισημάναμε με την ανακοίνωσή μας», δήλωσε στη Voria.gr ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Κώστας Αγγελούδης.