Skip to main content

ΟΑΣΘ: Βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος, αναζητείται ο πρόεδρος

Την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη για τον ΟΑΣΘ ο υφυπουργός Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης - Αλλάζει στάση και δεν παρατείται ο Στέλιος Παππάς.

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης προκειμένου να επισκεφθεί τα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Παρά κάποιες επιφυλάξεις οι οποίες εκφράζονται για το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί τελικά ή όχι η επίσκεψη, αυτή φέρεται να έχει κλειδώσει. Εκείνο που δεν έχει κλειδώσει ακόμη είναι η νέα ηγεσία του ΟΑΣΘ η οποία θα διαδεχθεί τη διοίκηση του Στέλιου Παππά.

Για την ακρίβεια απομένει η επιλογή του νέου προέδρου καθώς για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου φέρεται να έχει επιλεγεί οριστικά ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους του Οργανισμού και είχε διατελέσει κατά το παρελθόν διευθυντής Κίνησης. Ο κ. Σπανός αντικαταστάθηκε από τη θέση αυτή με την ανάληψη της διοίκησης από τον κ. Παππά προκειμένου να τοποθετηθεί εκεί στέλεχος φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από την επιλογή του κ. Σπανού είχαν εξεταστεί και άλλες λύσεις οι οποίες, όμως, τελικά απορρίφθηκαν.

Ωστόσο δυσχέρεια παρατηρείται ως προς την επιλογή του προσώπου το οποίο θα διαδεχθεί τον κ. Παππά. Από το υπουργείο διαρρέεται πως θα είναι πολιτικό πρόσωπο, διευκρινίζοντας παράλληλα, πως ό,τι έχει ακουστεί και γραφτεί μέχρι σήμερα δεν ισχύει. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα αυτό το χειρίζεται ο διευθυντής του γραφείου πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης στον οποίο κατατίθενται όλες οι προτάσεις για τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ. Εκεί γίνεται η βασική αξιολόγηση και εν συνεχεία αποστέλλονται προς τον υπουργό Κώστα Καραμανλή οι τελικές πιθανές επιλογές.

Επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι και το θέμα του προέδρου του ΟΑΣΘ να έχει κλείσει ως τη Δευτέρα ώστε κατά την επίσκεψη του κ. Κεφαλογιάννη την Τρίτη στα γραφεία της οδού Παπαναστασίου να γίνει και η εγκατάσταση της νέας διοίκησης. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαντάζει προς το παρόν καθόλου βέβαιο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αλλαγή στάσης εκ μέρους του κ. Παππά. Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΑΣΘ είχε αποστείλει προ ημερών επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με την οποία υπέβαλε κατ’ ουσία την παραίτησή του αναφέροντας ότι «σε ό,τι με αφορά, δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσω ένα σχέδιο το οποίο δεν το γνωρίζω, πολύ περισσότερο ένα σχέδιο με το οποίο δεν θα είμαι σύμφωνος».

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο κ. Παππάς ο οποίος την εβδομάδα αυτή απουσίαζε σε διακοπές, φέρεται να αλλάζει στάση και να μην είναι διατεθειμένος να διευκολύνει τη νέα ηγεσία του υπουργείου υποβάλλοντας και τυπικά την παραίτησή του. Η ίδια πηγή αποδίδει αυτή τη διαγραφόμενη στροφή στην τακτική του κ. Παππά σε πιθανή επιδίωξη διεκδίκησης αποζημίωσης. «Σε κάθε περίπτωση», τονίζεται, «μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο Παππάς θα αποτελέσει παρελθόν.