Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020
x

«ΟΧΙ» ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ» ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΑΜΚΕ

Το αίτημα αφορούσε στην παραχώρηση σχολικής αίθουσας στην πόλη, ώστε να πραγματοποιούνται μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας μέσω internet

Ομόφωνο «όχι» στο αίτημα της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ «Κρστε Μισιρκόβ», για παραχώρηση σχολικής αίθουσας στην πόλη, προκειμένου να πραγματοποιούνται μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας μέσω internet, είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας.

Το αίτημα κατατέθηκε πρόσφατα προς την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Έδεσσας από την φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ που έχει έδρα την Αριδαία Πέλλας, με πρόεδρο τον αποσχηματισθέντα ιερέα Νικόδημο Τσαρκνιά.

Τα μέλη του ΔΣ Έδεσσας, ωστόσο, απέρριψαν το προκλητικό αίτημα, με ομόφωνη απόφασή τους.

Η απόφαση που δημοσιεύει το protothema.gr


«Αντι-"μακεδονικό" μένος στον δήμο Έδεσσας»

«Η απόφαση πάρθηκε, όπως φαίνεται, χωρίς να λάβει κανείς υπόψη τον νόμο του 1923 τον οποίο επικαλούμαστε και του οποίου ζητάμε την εφαρμογή» αναφέρει ανακοίνωση της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ, συνεχίζοντας: «Επιπλέον, το αντιμακεδονικό μένος είναι τέτοιας έκτασης που ακόμα και η ονομασία της ΑΜΚΕ «Κρστε Μισίρκοβ» δεν αναφέρεται ολόκληρη, στο έγγραφο, όπως θα έπρεπε! Αυτό το ρατσιστικό μένος κατά οτιδήποτε «μακεδονικό» στην περιοχή Έδεσσας, όπως φαίνεται, είναι κοινό στοιχείο σε ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο ψήφισε ομόφωνα και χωρίς κάποια ένσταση προς την αρνητική εισήγηση στο αίτημα μας. Δεν είχαμε ψευδαισθήσεις ότι θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η απόφαση αυτή, αλλά η εφαρμογή νόμων είναι υποχρέωση της πολιτείας και δεν χωρούν εξαιρέσεις σε αυτό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα νόμιμα δικαιώματα μας».

Της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ ηγείται μαζί με τον Τσαρκνιά και η Ευγενία Νατσουλίδου, πρώην εκπρόσωπος της ακραίας σκοπιανής οργάνωσης «United 'Macedonian' Diaspora».

Η ανακοίνωση της ΑΜΚΕ

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ