Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

«ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΠΑΕ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (VID)

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και φοιτητές από αντίστοιχα τμήματα των Σερρών και της Καβάλας, όπου και για αυτά υπάρχουν προτάσεις για αναδιάρθρωση.

Πορεία διαμαρτυρίας για την πρόταση κατάργησης και μετακίνησης σχολών των Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, πραγματοποιούν φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές με μπαράζ κινητοποιήσεων τις προηγούμενες ημέρες αντιδρούν στην εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος προς το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη, σύμφωνα με την οποία ζητείται να συγχωνευτούν τμήματα της Σίνδου με αυτά των Σερρών, με έδρα τις Σέρρες.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν και φοιτητές από αντίστοιχα τμήματα των Σερρών και της Καβάλας, όπου και για αυτά υπάρχουν προτάσεις για αναδιάρθρωση, όπως η κατάργηση του τμήματος Φυσικού της Καβάλας.

Με το σύνθημα «Δεν θα πάμε στις Σέρρες» οι φοιτητές διαμαρτύρονται έξω από το ΥΜΑΘ για τις προτάσεις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και σχεδιάζουν κάθοδο στην Αθήνα για διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η πρόταση αφορά 6.000 ενεργούς φοιτητές στη Σίνδο, οι οποίοι θα κληθούν, αν η πρόταση υλοποιηθεί, να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις Σέρρες, αλλάζοντας τον προγραμματισμό των ίδιων και των οικογενειών τους.

Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία μέσω των κεντρικών δρόμων.

Να σημειωθεί ότι το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα, με τον δήμαρχο, Γιάννη Ιωαννίδη, να τάσσεται στο πλευρό των φοιτητών, χαρακτηρίζοντας την απόφαση απαράδεκτη και αυθαίρετη, που θα ζημιώσει όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά και την τοπική οικονομία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ