Skip to main content

«Όχι» της Άνγκελα Μέρκελ στον Τραμπ για τη Σύνοδο των G7

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εκφράσει την πρόθεσή του να φιλοξενήσει τη Σύνοδο των G7, σε μία ένδειξη επανέναρξης της «ομαλότητας».

Την πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο Κορυφής των G7, φαίνεται ότι απέρριψε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

«Η Καγκελάριος ευχαριστεί τον πρόεδρο Τραμπ για την πρόσκλησh στη Σύνοδο G7 στα τέλη του Ιουνίου στην Ουάσιγκτον. Ως σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική κατάσταση ως προς την πανδημία, δεν μπορεί να δεχθεί την προσωπική της συμμετοχή» φέρεται να απάντησε η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Politico».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εκφράσει την πρόθεσή του να φιλοξενήσει τη Σύνοδο των G7, σε μία ένδειξη επανέναρξης της «ομαλότητας».

Ο Λευκός Οίκος, μάλιστα, έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή της Συνόδου στα τέλη του Ιουνίου στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Μέχρι στιγμής, θετικός στο αίτημα του Τραμπ φέρεται να είναι μόνο ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον. Η στάση των υπόλοιπων ηγετών παραμένει -προς το παρόν- άγνωστη.

Υπενθυμίζεται ότι οι G7 απαρτίζονται από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.