Skip to main content

«Όχι» του Γερμανού ΥΠΕΣ σε φιλοξενία προσφυγόπουλων από Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών απέρριψε την υποδοχή προσφύγων από καταυλισμούς στην Ελλάδα -«Επίλυση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ υποστηρίζει τα σχέδια για την αναβίωση της αποστολής «Σοφία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάσωση προσφύγων που κινδυνεύουν στη Μεσόγειο και ζητάει η αποστολή αυτή να παρακολουθεί επίσης την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, σύμφωνα με το δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο.

Κατά τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα στο Ζάγκρεμπ, ο Βαυαρός πολιτικός δήλωσε πως οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει κανείς για να εξασφαλίσει την ειρήνη είναι καλό.

Δεν διαφωνεί με τη διάσωση προσφύγων που κινδυνεύουν, ωστόσο ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός τονίζει πως η «Σοφία» δεν θα πρέπει να γίνει «υπηρεσία ταξί» για μετανάστες μεταξύ της Ιταλίας και της Λιβύης.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε επίσης ότι η «Γερμανία θα συμμετάσχει στην υποδοχή εκείνων που διασώζονται». Εντούτοις, ο Γερμανός πολιτικός απέρριψε την υποδοχή προσφύγων από καταυλισμούς στην Ελλάδα, κάτι που έχουν προσφερθεί να κάνουν αρκετά ομοσπονδιακά κρατίδια και δήμοι: «Το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιλυθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε.