Skip to main content

Οχτώ χιλιάδες Νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης στις κάλπες της 24ης Οκτωβρίου

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εγγραφές και οι πληρωμές για την κατοχύρωση δικαιώματος ψήφου στις εκλογές για τις ΔΕΕΠ, τις ΔΗΜΤΟ και τους συνέδρους.

Περισσότερα από 8.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη των νέων προέδρων και μελών των ΔΕΕΠ Α' και Β' Θεσσαλονίκης, των ΔΗΜΤΟ και των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν τον νομό στο 14ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Τα 8.000 άτομα, εγγεγραμμένα και οικονομικά τακτοποιημένα, είναι κατ' εκτίμηση ο αριθμός εκείνων που θα πάνε στις κάλπες που θα στηθούν στις κομματικές οργανώσεις την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Στην Α' Θεσσαλονίκης είχαν εγγραφεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, Αλέξανδρο Πασιατά, μέχρι χτες το βράδυ πάνω από 4.000 άτομα, ενώ η εκτίμηση είναι ότι σήμερα, που είναι και η τελευταία μέρα εγγραφών, ο αριθμός των εγγεγραμμένων, οι οποίοι πλήρωσαν και τα 12 ευρώ της συνδρομής, θα φτάσει στους 5.500.

Στη Β' Θεσσαλονίκης είχαν εγγραφεί, σύμφωνα με την πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, μέχρι χτες το βράδυ περίπου 2.200 άτομα, ενώ η εκτίμηση είναι ότι σήμερα ο αριθμός των εγγεγραμμένων και οικονομικά τακτοποιημένων, με δικαίωμα ψήφου, θα ξεπεράσει τους 2.500.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη ΔΗΜΤΟ Πυλαίας – Χορτιάτη (όπου οι διεκδικητές της προεδρίας είναι δύο) μέχρι χτες είχαν εγγραφεί 1.020 άτομα και σήμερα αναμένεται να φτάσουν στα 1.200.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής ημέρας, οι πρόεδροι των εφορευτικών θα εκτυπώσουν τα ψηφοδέλτια και θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα η αποστολή τους στις ΔΗΜΤΟ, όπου θα τα παραλάβουν οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές. Μετά τη διανομή θα στηθούν οι κάλπες, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την δια ζώσης ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι οι εγγεγραμμένοι και οικονομικά τακτοποιημένοι έχουν τη δυνατότητα και ηλεκτρονικής ψήφου.