Skip to main content

ΟΕΕΘ: Άδικη για τους επαγγελματίες η αναστολή λειτουργίας της αγοράς

Η Ομοσπονδία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να πάρει πίσω την απόφαση της και να επιτρέψει την λειτουργία των καταστημάτων

Για κατάφωρα άδικη και απαράδεκτη απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων κάνει λόγο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης.

«Με έκπληξη μάθαμε χθες αργά το βράδυ ότι η κυβέρνηση, μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να αναστείλει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου.Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση, η οποία δοκιμάζει και άλλο τις αντοχές χιλιάδων επαγγελματιών και εμπόρων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο δίνουν μάχη επιβίωσης, λόγω της υγειονομικής κρίσης», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, «προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να αναστείλει το άνοιγμα της αγοράς για μία εβδομάδα σε μία πόλη, όπου χθες είχε 350 κρούσματα όταν την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα όπου καταγράφεται το 60% του συνόλου των κρουσμάτων της χώρας και οι ΜΕΘ έχουν πληρότητα 100%, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά την προσεχή Δευτέρα».

«Αναμφισβήτητα, πρόκειται για κατάφωρα άδικη απόφαση, καθώς αξιολογεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά μια κατάσταση, στην οποία στην τελική την πληρώνει η περιφέρεια, δηλαδή η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και η Αχαΐα».

Η Ομοσπονδία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να πάρει πίσω την απόφαση της και να επιτρέψει την λειτουργία των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, την προσεχή Δευτέρα 5 Απριλίου. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των επαγγελματιών και των εμπόρων.