Skip to main content

Κλείνουν οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Η τελική λίστα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι ακόμη ανοιχτή για ελάχιστα ονόματα, αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη.

-«Κλείδωσε» και η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου, Δημήτρη Βενιέρη, για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης. Ο κ. Βενιέρης είχε προκύψει ως υποψηφιότητα εδώ και καιρό, όπως σας είχε ενημερώσει η Voria.gr και παρότι δημοσίως δεν υπήρχε καμιά επιβεβαίωση, ειδικά από τον ίδιο που τήρησε σιγή ιχθύος, τελικά μάθαμε ότι είναι οριστική η είσοδός του ως υποψήφιου βουλευτή στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης. Η τελική λίστα, η οποία είναι ακόμη ανοιχτή για ελάχιστα ονόματα, αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη. Υπομονή συνεπώς λίγες μέρες για την τελική εικόνα.

-Μέχρι τότε όσοι έχουν σιγουρέψει τη συμμετοχή τους ετοιμάζονται ώστε από Δευτέρα να αρχίσουν την προεκλογική τους καμπάνια. Άλλο ένα από τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου της Α' Θεσσαλονίκης, η Νιόβη Παυλίδου, έχει «κλειδώσει» και από χτες μπήκε σε διαδικασία βουλευτικών εκλογών. Στήνει το επιτελείο της, προκειμένου να είναι έτοιμη να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα. Να θυμίσουμε ότι η κ. Παυλίδου σηματοδοτεί και τη διεύρυνση που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ευρύτερα ακροατήρια από το στενά κομματικό, καθώς η «μεταγραφή» της στη Νέα Δημοκρατία είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό εν όψει και των εθνικών εκλογών.

-Μία θέση μαθαίνω μένει ανοιχτή στους άνδρες που θα είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, στην εκλογική περιφέρεια της Β' Θεσσαλονίκης. Οι έξι από τους επτά θεωρούνται δεδομένοι. Οι δυο βουλευτές, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, οι δύο που ανακοινώθηκαν, Φάνης Παπάς και Γιάννης Καραγιάννης, ο εκ... μεταγραφής, Γιώργος Λαζαρίδης και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι οι βέβαιοι. Για τη μια θέση τουλάχιστον τέσσερα ονόματα ακούγονται, όμως μαθαίνω ότι εδώ και λίγες μέρες έχει «κλειδώσει» ο έβδομος. Επειδή όμως μια τελευταία ματιά θα τη ρίξει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτές τις μέρες καλό είναι να μην προκαταλάβουμε τις αποφάσεις.

-Έντονος είναι ο προβληματισμός σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την αδυναμία του κόμματος να αποκτήσει σχέσεις με την κοινωνία ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή είναι αρκετά εσωστρεφής, όπως λένε, όμως γι' αυτό δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει μόνο τους δυο γραμματείς των νομαρχιακών Α και Β Θεσσαλονίκης. Δεν είναι άλλωστε ατομικό το ζήτημα του κομματικού μηχανισμού. Εν όψει εθνικών εκλογών ο κομματικός μηχανισμός θα αναδιαταχθεί, όπως μας πληροφορούν. Σε αυτή τη διαδικασία είναι πιθανό να υπάρξουν ευρύτατες αλλαγές. Μαθαίνω υπάρχουν εισηγήσεις να είναι σαρωτικές, όχι όμως πριν τις εκλογές, αλλά μετά τις 7 Ιουλίου, ώστε να έχουν και κάποιο νόημα και αποτέλεσμα μελλοντικά. Άρα στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοι βουλευτές του στη Θεσσαλονίκη θα πάνε με έναν μηχανισμό που θα είναι σχεδόν ίδιος με το σημερινό, απλά με κάποιες βελτιωτικές κινήσεις. Μετά βλέπουμε...