Skip to main content

ΟΗΕ: Αργεί η οικονομική ανάκαμψη στον κόσμο της εργασίας

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Γκάι Ράιντερ, έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου κρίση στην παγκόσμια αγορά.

Η πανδημία του κορωνοϊού βύθισε τον κόσμο της εργασίας σε «πρωτοφανή κρίση», όπως είπε σήμερα ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Γκάι Ράιντερ, σύμφωνα με το ΑΠΕΜΠΕ.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής της ILO, στην οποία θα απευθυνθούν με μαγνητοσκοπημένα μηνύματα δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες έκανε έκκληση για συνολική προσέγγιση, η οποία θα αντιμετωπίσει την πανδημία.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν πρόκειται για επιλογή μεταξύ της υγείας ή των θέσεων απασχόλησης και της οικονομίας. Αυτά είναι συνδεδεμένα: είτε θα νικήσουμε σε όλα τα μέτωπα είτε θα ηττηθούμε σε όλα τα μέτωπα», τόνισε.

Οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά εργασίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι «εξαιρετικά αβέβαιες» και η προβλεπόμενη ανάκαμψη δεν θα είναι αρκετή για να επανέλθει η απασχόληση στα προ της πανδημίας επίπεδα φέτος, ανέφερε η ILO την περασμένη εβδομάδα.