Skip to main content

Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα - Αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη

Πορεία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Καμάρα

Πορεία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο οποίος έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Μέλη της ΟΚΔΕ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του ΜέΡΑ 25, αναρχικές συλλογικότητες και σωματεία είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα.

Με το τραγούδι «σιγά μην κλάψω» στη μικροφωνική οι διαδηλωτές φωνάζουν «ποτέ ξανά φασισμός!», τονίζοντας πως «ο Παύλος ζει μέσα από τους αγώνες μας».

Οι διαδηλωτές αναφέρουν πως οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης είναι διαφορετικές, καθώς η εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου είναι στη φυλακή.

Τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου, «Μην τους φοβάσαι. Στο φόβο σου ποντάρουν» αποτελεί το σύνθημα κάθε Σεπτέμβρη μετά τη δολοφονία του Φύσσα.

Υπενθυμίζεται πως τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από τις μαχαιριές του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Ο μουσικός της χιπ χοπ σκηνής, γνωστός με το ψευδώνυμο «Killah P.» δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι και έτσι, εξελιχθεί σε σύμβολο του αντιφασιστικού κινήματος.

Ο Παύλος Φύσσας γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1979 στο Πέραμα.

Παρόμοια συνάντηση πραγματοποιείται την ίδια ώρα και στην Αθήνα.