Skip to main content

Όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δήμου Βέροιας στο eservices.veria.gr

Ο δήμος Βέροιας συγκέντρωση σε μία ενιαία πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων της ηλεκτρονικές του υπηρεσίες.

Συγκεντρωμένες σε μία ενιαία πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων, στη σελίδα eservices.veria.gr, βρίσκεται το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του δήμου Βέροιας.

Σύμφωνα με τον δήμο Βέροιας, ο δημότης έχει τη δυνατότητα εισόδου σε 8 ψηφιακές υπηρεσίες, όπως επίσης και να προχωρήσει κανονικά τη διαδικασία των αιτήσεων χωρίς φυσική παρουσία και χωρίς αναμονή.

«Με τη δημιουργία της σελίδας eservices.veria.gr ο δήμος Βέροιας συνεχίζει να βαδίζει στον δρόμο του δικτύου των έξυπνων πόλεων», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο δήμος Βέροιας.

Οι εφαρμογές που προσφέρονται:

- Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού: Οι δημότες κλείνουν τα ραντεβού τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

- Έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών & Βεβαιώσεων: Οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση, χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν στα γραφεία των Υπηρεσιών.

- Εφαρμογή «δήμος Βέροιας»: Δίνεται η δυνατότητα γρήγορης, εύκολης και ψηφιακής ενημέρωσης για τα νέα και τις ανακοινώσεις του δήμου. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν σε φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets κλπ) με λογισμικό ANDROID και iOS.

- Αιτήματα καθημερινότητας πολιτών: Οι δημότες του δήμου Βέροιας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματα τους.

- «Περίτας»: Ιστοσελίδα αποκλειστικά για την υιοθεσία αδέσποτων σκύλων από το Δημοτικό Καταφύγιο. Εδώ μπορεί κάποιος να γίνει ανάδοχος αδέσποτου ζώου, να υιοθετήσει μόνιμα ένα σκύλο, να γίνει εθελοντής, να φροντίζει και να προσφέρει σε ένα συγκεκριμένο ζώο ή και ακόμα και να γίνει χορηγός, να διαθέτει δηλαδή τροφή και φάρμακα για την άμεση φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης.

- Ηλεκτρονικές Πληρωμές: Η υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών προσφέρει την εξόφληση βεβαιωμένων οφειλών στο ΑΦΜ του εγγεγραμμένου χρήστη (διαθέσιμη υπηρεσία τις επόμενες ημέρες).

- Προσωποποιημένη Πληροφόρηση Δημότη: Μέσω της υπηρεσίας της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης Δημότη δίνεται η δυνατότητα στο πολίτη για την εγγραφή του μέσω των κωδικών του TAXIS στην πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας (διαθέσιμη υπηρεσία τις επόμενες ημέρες).

- Εφαρμογή «Veria Bikes»: Ο δήμος Βέροιας προχώρησε στην ενίσχυση του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων (ΣΚΠ). Με την εφαρμογή «Veriabikes» δίνει τη δυνατότητα σε όλους να «ξεκλειδώσουν» τα ποδήλατα γρήγορα και εύκολα με μία απλή σάρωση barcode από λογισμικό συμβατό με όλα τα smartphones. Μία πρωτοποριακή ιδέα που εφαρμόζεται σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν σε φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets κλπ) σε λογισμικό ANDROID και iOS.

-Προϋπολογισμός: Παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης των οικονομικών του δήμου μέσω πινάκων προϋπολογισμού (δαπάνες, έσοδα).

«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Βέροιας στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης δημοτών και επιχειρήσεων, προσθέτοντας νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας, χωρίς αναμονή σε ουρές και χαμένες ώρες από την καθημερινότητά τους», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ο δήμος Βέροιας έχει επιτύχει τον ψηφιακό μετασχηματισμό με ένα σύνολο εφαρμογών για την εξυπηρέτηση του πολίτη και τον περιορισμό του χρόνου αναμονής στο ελάχιστο. Μέσα από την ενιαία πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών eservices.veria.gr ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες προκλήσεις, εμπλουτίζοντάς την με νέες υπηρεσίες», σημειώνει αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.