Skip to main content

Όλες οι συγκεντρώσεις σήμερα για το Thessaloniki Helexpo Forum

Μπαράζ συγκεντρώσεων σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομική Διεύθυνση.

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν για άλλη μια χρονιά σήμερα εργατικά συνδικάτα, κινήσεις πολιτών και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για το Thessaloniki Helexpo Forum, στο οποίο θα μιλήσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε εφαρμογή τίθενται αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ σε ισχύ είναι από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Για το Σάββατο το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί αρκετές συγκεντρώσεις, ενώ για αρκετές ώρες αναμένεται το κέντρο να είναι απροσπέλαστο.

Κάλεσμα για συγκεντρώσεις και πορείες έχουν απευθύνει η ΑΔΕΔΥ και η ΕΔΟΘ, το ΠΑΜΕ για τα κυβερνητικά μέτρα καθώς κινήσεις πολιτών ενάντια σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα lock down και χρήση μάσκας. Παράλληλα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και άτομα του ευρύτερο αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αναλυτικά οι συγκεντρώσεις:

- 18.00 Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ - ΠΟΕΔΗΝ - ΠΟΕ-ΟΤΑ - Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ - ΚΕΕΡΦΑ - ΟΓΔΕ - ΛΑΕ στο άγαλμα Βενιζέλου

- 18.30 Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ

- 18.00 Συγκέντρωση ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην Καμάρα

- 18:00 Συγκέντρωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επίσης στην Καμάρα

- 18:00 Συγκέντρωση ομάδας πατριωτικού χώρου, που εναντιώνεται σε lockdown, στον Λευκό Πύργο

- 19:00 Συγκέντρωση άλλης ομάδας πατριωτικού χώρου, που τάσσεται εναντίον της χρήσης μάσκας και των εμβολιασμών, επίσης στον Λευκό Πύργο

- 19.00 Συγκέντρωση μελών του νεοιδρυθέντος κόμματος «Έλληνες ΓΤΠ» στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία Κασιδιάρη

Νωρίτερα έχουν προγραμματιστεί αρκετές προσυγκεντρώσεις σε αρκετά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η αυλαία των κινητοποιήσεων άνοιξε χθες με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και στη συνέχεια πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το απόγευμα της Παρασκευής έλαβαν χώρα άλλες δύο συγκεντρώσεις στην πλατεία Λευκού Πύργου στις 19.00. Η μια συγκέντρωση πραγματοποιείται από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη συγκέντρωση ήταν από την Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.