Skip to main content

Όλη η πόλη... ψησταριά-Οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης στη Θεσσαλονίκη

Τόσο οι δήμοι όσο και άλλοι φορείς υπόσχονται μεγάλο αποκριάτικο ξεφάντωμα σε διάφορες περιοχές της πόλης - Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις

Ημέρα κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων θεωρείται η Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη, αφού φορείς και επιχειρήσεις διοργανώνουν τις δικές τους εκδηλώσεις.

Τόσο οι δήμοι όσο και άλλοι φορείς υπόσχονται μεγάλο αποκριάτικο ξεφάντωμα σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Στο κέντρο της πόλης, εκτός από τα αποκριάτικα πάρτυ που διοργανώνουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας διάφορα καταστήματα με ψησταριές και μουσική, μαζικές εκδηλώσεις αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον.

Έξω από τη Στοά Μοδιάνο, διοργανώνεται το γλέντι επαεπανοικειοποίησης» από τον συνδυασμό «Η Πόλη Ανάποδα».

Στο κέντρο επίσης και την  πλατεία Χρηματιστηρίου θα ξεκινήσει το ποδηλατικό καρναβάλι με θέμα την απελευθέρωση των ζώων.

Στην Καλαμαριά, στον πεζόδρομο και την πλατεία δημαρχείου ο δήμος διοργανώνει αποκριάτικο ξεφάντωμα με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Με αποκριάτικα μπολούκια και τσίκνισμα στην πλατεία Ρολόι στη Νεάπολη θα τιμήσει ο δήμος Νεάπολης Συκεών την ημέρα των καλοφαγάδων.

Στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί πάρτυ στο μπαλκονάκι του Πέτρινου Πολιτιστικού στην Πυλαία, με dj, χορό, μουσική και κρασί.

Στον δήμο Θέρμης και το Πλαγιάρι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το έθιμο του «Φανού» που έρχεται από την Κοζάνη.

Στις 6 το απόγευμα στο κεντρικό πάρκο Πλαγιαριου ο δήμος προσκαλεί σε ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι με τον « Φανό τ’Αη Δημήτρη» από την Κοζάνη με κρασί και κιχιά δωρεάν.