Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Είσοδος με... κλήρωση, με μάσκες και χωρίς... φωνές

Πέραν πάσης αμφιβολίας οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα θυμίζουν σε τίποτα την γιορτή του αθλητισμού που γνωρίζαμε στο παρελθόν.

Ύστερα από κλήρωση θα επιτρέπεται η είσοδος στους θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως διευκρίνισε η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020».

Πέραν πάσης αμφιβολίας οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα θυμίζουν σε τίποτα την γιορτή του αθλητισμού που γνωρίζαμε στο παρελθόν.

Καθημερινά τα στοιχεία που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας προβληματίζουν ολοένα και περισσότερο για το κατά πόσο κάτω από τέτοιες συνθήκες μπορούν να διεξαχθούν οι Αγώνες, παρότι οι διοργανωτές φαίνεται πως δεν σκέφονται καν το ενδεχόμενο νέας ακύρωσης ή ματαίωσής τους.

Αφού πρώτα οι Ιάπωνες απαγόρευσαν την έλευση ξένων θεατών στους Αγώνες και στη συνέχεια έβαλαν πλαφόν στον αριθμό των πολιτών της χώρας που θα βρεθούν στις εγκατατάσεις που θα διεξάγονται τ΄ αγωνίσματα (10.000 μάξιμουμ ή, το 50% της χωρητικότητάς τους), στη συνέχεια προχώρησαν σε νέα μέτρα για όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τις προσπάθειες των αθλητών/τριών.

Η επιλογή των θεατών που θα εισέρχονται στις εγκατατάσεις θα γίνεται με... κλήρωση. Καθημερινά, μάλιστα, θα διεξάγεται η συγκεκριμένη διαδικασία ανάλογα με τον αριθμό εκείνων που διαθέτουν εισιτήρια. Όσοι στέκονται τυχεροί θα εισέρχονται στα γήπεδα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι θα γίνεται με εκείνους που έχουν προμηθευτεί τα «μαγικά χαρτάκια» (σ.σ. έως τώρα οι Ιάπωνες έχουν διαθέσει περίπου 4 εκατομμύρια εισιτήρια) κι αν θα αποζημιωθούν ή όχι.

Επίσης, θα γίνουν αυστηρές συστάσεις για απευθείας μετακίνηση από το σπίτι στην αθλητική εγκατάσταση, προκειμένου να αποφευχθούν οι συναντήσεις που θα μπορούσαν να «βοηθήσουν» στη διασπορά του κορωνοϊού.

Τέλος, θα υπάρχουν αυστηρές συστάσεις σε εκείνους που θα βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις να αποφεύγουν τις φωνές και τις επευφημίες, ενώ απαραίτητη θα είναι και η χρήση της μάσκας.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή υγείας της Ιαπωνίας πρότεινε τη διεξαγωγή των Αγώνων χωρίς θεατές και το 50% πληρότητα στις εγκαταστάσεις συμφωνήθηκε μετά από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από την κυβέρνηση.