Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στους ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου

Τη 15η θέση κατέλαβε ο Απόστολος Χρήστου και προκρίθηκε στους ημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων - Ήρθε 5ος στην 6η προκριματική σειρά

Με χρόνο 53,77 ο Απόστολος Χρήστου κατέλαβε τη 15η θέση και προκρίθηκε στους ημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Ο πρωταθλητής μας γύρισε πρώτος στα 50 μέτρα της κούρσας αλλά, τελικά, ήρθε 5ος στην 6η προκριματική σειρά. Ο χρόνος όμως που κολύμπησε την απόσταση ήταν αρκετός για να τον φέρει στους ημιτελικούς του στυλ του.

Κορυφαίος στους προκριματικούς ήταν ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ με 52.15. Ακολούθησε ο Ιταλός Τόμας Τσέκον. Ο Αμερικανός ολυμπιονίκης Ράιαν Μέρφι ολοκλήρωσε την κούρσα σε 53.22, όσο ακριβώς και ο Ρώσος Εβγκένι Ρίλοφ. Ρώσος και Αμερικανός συγκαταλέγονται στα φαβορί για διάκριση.

Ο Δημήτρης Μάρκος, στα 200μ. ελευθ., πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ και ολοκλήρωσε την απόσταση σε 1.49.16 αλλά η επίδοση δεν ήταν αρκετή για πρόκριση. Κατετάγη 31ος σε σύνολο 39 αθλητών.

Η εθνική ομάδα στα 4Χ100 ελεύθερο (Γκολομέεβ, Χρήστου, Βαζαίος, Μελαδίνης) δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Με 3.13.39 ήρθαν 8οι στη σειρά τους.

Πηγή: Καθημερινή