Skip to main content

Ολυμπιακοί: Θετικός στον κορωνοϊό ο Σαμ Κέντρικς - Σε απομόνωση αθλητές στίβου

Θετικό βγήκε το τεστ του κορυφαίου αθλητή Σαμ Κέντρικς, ο οποίος δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής συμπτώματα, αλλά θα μείνει εκτός Ολυμπιακών

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων θα μείνει ο Σαμ Κέντρικς, ο αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντό, αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Θετικό βγήκε το τεστ του κορυφαίου αθλητή, ο οποίος δεν έχει παρουσιάστει μέχρι στιγμής συμπτώματα, και ως εκ τούτου θα παραμείνει εκτός του διαγωνισμού. Σημειώνεται ότι όλοι οι αθλητές υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Τόκιο.

Μεγάλο είναι και το πλήγμα για την αμερικανική αποστολή, καθώς ο Κέντρικς είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίου το 2016 και θεωρούταν φαβορί για τους Ολυμπιακούς 2020.

Ταυτόχρονα, με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, ένας σημαντικός αριθμός αθλητών του στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή. Οπως αναφέρει η AOC, οι αθλητές υποβάλλονται σε ελέγχους, με βάση το πρωτόκολλο της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας.