Skip to main content

Όλυμπος: Άκαρπες οι έρευνες για τον ορειβάτη που αγνοείται

Τα πρώτα 24ωρα των ερευνών είχαν εντοπιστεί προσωπικά του αντικείμενα αλλά από τον ίδιο δεν βρέθηκε κανένα ίχνος - Εκδόθηκε silver alert.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό του 36χρονου ορειβάτη, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις αρχές του μήνα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα πυροσβέστες -μέλη ορειβατικών ομάδων έρευνας και διάσωσης από τη 2η και 8η ΕΜΑΚ- μαζί με εθελοντές και τη συνδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) πραγματοποίησαν καταβάσεις σε ιδιαίτερα δύσβατα σημεία, αναζητώντας τον αγνοούμενο.

Τα πρώτα 24ωρα των ερευνών είχαν εντοπιστεί προσωπικά του αντικείμενα αλλά από τον ίδιο δεν βρέθηκε κανένα ίχνος.

Ο 36χρονος είχε ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου από το Άνω Πηγάδι Λιτοχώρου ανάβαση στον Όλυμπο, ενώ την ίδια μέρα επικοινώνησε με τους οικείους του από την περιοχή Λειβαδάκια, όπου κατασκήνωσε με σκοπό να συνεχίσει την ορειβασία στις γύρω περιοχές.

Έκτοτε το κινητό του σίγησε, ενώ στις 5 Ιουλίου δηλώθηκε η εξαφάνισή του στις αστυνομικές αρχές της Πιερίας οπότε ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του που απέβησαν άκαρπες και ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ.

Για την περίπτωση του εκδόθηκε αγγελία silver alert με την οποία δημοσιοποιούνται τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του, ενώ απευθύνεται έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με την Εθνική Γραμμή SOS (1065) που λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ