Skip to main content

Όλυμπος: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ένας ορειβάτης

Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό των ορειβατών που τους παρέσυρε το μεσημέρι της Τετάρτης χιονοστιβάδα στην περιοχή Ξερολάκι στον Όλυμπο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό των ορειβατών τους οποίους το μεσημέρι της Τετάρτης παρέσυρε χιονοστιβάδα, στην περιοχή Ξερολάκι στον Όλυμπο.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ειδοποιήθηκε μέσω ασυρμάτου από τον τρίτο της παρέας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του αλλά σοκαρισμένο από το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο ορειβάτης ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές, εντόπισε τον έναν από τους δύο φίλους του. Το άτομο που εντοπίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι χωρίς τις αισθήσεις του.

Λίγο πριν τις 17.00 προσέγγισε στον Όλυμπο Ε/Π Super Puma με τέσσερις εναέριους διασώστες. Στην περιοχή μεταβαίνουν επίσης επτά πυροσβέστες με 3 οχήματα από την Π.Υ. Ελασσόνας και την Π.Υ. Κατερίνης, καθώς και ΟΟΕΔ της 2ης ΕΜΑΚ, 8ης ΕΜΑΚ με 8 και 11 πυροσβέστες αντίστοιχα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ομάδες διασωστών είναι πολύ κοντά στο σημείο και σε λίγη ώρα αναμένεται να τους προσεγγίσουν. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο να εντοπιστεί ο δεύτερος ορειβάτης που παρασύρθηκε από την χιονοστιβάδα. 

φωτογραφία αρχείου