Skip to main content

Τραγωδία στον Όλυμπο: Γιατροί του νοσοκομείου Λάρισας οι δύο νεκροί ορειβάτες

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές της θεσσαλικής πόλης είναι συντετριμμένοι και κάνουν λόγο για υπέροχους ανθρώπους, αλλά και εξαίρετους επιστήμονες.

Μπορεί να έδιναν καθημερινά τη μάχη κατά του κορωνοϊού, ωστόσο το παιχνίδι της μοίρας τους επεφύλασσε έναν τραγικό θάνατο ενώ είχαν βρεθεί στον Όλυμπο για ορειβασία.

Ο λόγος για τους δύο ορειβάτες που έχασαν σήμερα τη ζωή τους, όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα, οι οποίοι ήταν γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με το larissanet πρόκειται για τον Θεόδωρο Χατζόπουλο, αναισθησιόλογο και τον  Τηλέμαχο Ζαφειρίδη, παθολόγο, που εργαζόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ.

Οι συνάδελφοί τους είναι συντετριμμένοι και κάνουν λόγο για υπέροχους ανθρώπους, αλλά και εξαίρετους επιστήμονες.

Ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, όπου εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο.

«Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει  γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού δύο  αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους», σημειώνει η ανακοίνωση.

Οι δυο γιατροί βρίσκονταν με ακόμη ένα άτομο στην περιοχή Ξερολάκι, στον Όλυμπο, στην προσπάθεια τους να ανέβουν το βουνό. Ο τρίτος της παρέας των γιατρών μόλις χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα κατάφερε να βγει από το χιόνι και ειδοποίησε διασώστες και τις Αρχές ενημερώνοντας πως οι δυο φίλοι του αγνοούνται.

Αρχικά ο τρίτος της παρέας που ειδοποίησε τις αρχές βρήκε τον έναν γιατρό και λίγο αργότερα και τον δεύτερο, ήταν και οι δύο χωρίς τις αισθήσεις τους.

Οι δυο γιατροί μεταφέρθηκαν στον Κοκκινοπηλό και από εκεί στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Διαβάστε ακόμα: Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για την τραγωδία στον Όλυμπο