Skip to main content

Ολοκληρώνεται το έργο αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης σε Ωραιόκαστρο-Φιλοθέη

Το υποέργο αυτό είναι απαραίτητο για την υδροδότηση της Φιλοθέης, θα ενισχύσει όμως με νερό και την περιοχή της Γαλήνης Ωραιοκάστρου, τόνισε η ΕΥΑΘ

Ολοκληρώνεται το διπλό έργο της αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ στο Ωραιόκαστρο και τη Φιλοθέη του δήμου Παύλου Μελά, το οποίο θα αυξήσει την παροχετευτικότητα στις δύο αυτές περιοχές και θα επιτρέψει μελλοντικά την κάλυψη και νέων, μη εξυπηρετούμενων σήμερα περιοχών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, έχει ήδη κατασκευαστεί το σύνολο του δικτύου μήκους 3.700 μ. που θα μεταφέρει το νερό προς τις υφιστάμενες δεξαμενές υδροδότησης της Φιλοθέης, ενώ έχει ολοκληρωθεί και το παράλληλο έργο κατασκευής 850 μ. αγωγού πίεσης από την κεντρική δεξαμενή στη Συμμαχική οδό προς τη δεξαμενή στη θέση «Καρύδια» του δήμου Ωραιοκάστρου.

Το υποέργο αυτό είναι απαραίτητο για την υδροδότηση της Φιλοθέης, θα ενισχύσει όμως με νερό και την περιοχή της Γαλήνης του Ωραιοκάστρου. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα κατασκευαστούν τα φρεάτια, θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός συσκευών τηλεδιαχείρισης και θα ακολουθήσουν δοκιμές και καθαρισμός των νέων δικτύων, προκειμένου να τεθούν σε κανονική, πλήρη λειτουργία, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει στο επενδυτικό μας πρόγραμμα, παραδίδουμε ένα έργο αναπτυξιακό, που θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του Ωραιοκάστρου και της Φιλοθέης και μελλοντικά θα μας δώσει τη δυνατότητα να παρέχουμε άριστης ποιότητας νερό σε περιοχές που το στερούνται. Κομβικής σημασίας εδώ θα είναι η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού, με δυνατότητα διαχείρισης επιπλέον 150.000 κ.μ. νερού, έργο που βρίσκεται στη φάση της ανάδειξης του οριστικού αναδόχου», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης συμπληρώνοντας ότι «σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Νερού, το δικό μας στοίχημα όμως είναι να το γιορτάζουμε κάθε μέρα με έργα πνοής και βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

«Το θέμα του φετινού παγκόσμιου εορτασμού είναι η εκτίμηση του νερού και της αξίας του σε όλα τα συμφραζόμενα, από το νοικοκυριό και τη βιομηχανία μέχρι τη θρησκεία και την κλιματική αλλαγή. Με το #Water2Me τα Ηνωμένα Έθνη καλούν τον παγκόσμιο πληθυσμό σε μια ανοιχτή συζήτηση για το νερό και την υπέρτατη σημασία του στην ανθρώπινη ζωή. Η συνεισφορά μας ως ΕΥΑΘ στη ‘συζήτηση’ αυτή είναι ταυτόσημη με τη στόχευσή μας για επέκταση της ζώνης ευθύνης μας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, διπλασιασμό των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού για το Πολεοδομικό και τελικά μείωση -σε επίπεδο λεκάνης απορροής- του υδάτινου αποτυπώματός μας κατά 30% μέχρι το 2030», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2021, που γιορτάζεται κυρίως διαδικτυακά λόγω πανδημίας.