Skip to main content

Ολοκληρώθηκε το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων σε συνεργασία με τη Microsoft

«Με σχέδιο οι συνεργασίες με παγκοσμίου φήμης εταιρείες δείχνουν ότι αντιμετωπίζουμε την κατάρτιση με ένα νέο, σύγχρονο πνεύμα», είπε ο κ. Οικονόμου

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε συνεργασία με τη Microsoft», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο οι συνεργασίες με παγκοσμίου φήμης εταιρείες δείχνουν ότι αντιμετωπίζουμε την κατάρτιση με ένα νέο, σύγχρονο πνεύμα», επισημαίνει ακόμη στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Το δωρεάν αυτό πρόγραμμα αποτελεί την πρώτη εκδήλωση της σύμπραξης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με τη Microsoft Ελλάδος για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.

Για το πρόγραμμα εκδηλώθηκε πολύ υψηλή ζήτηση, αφού για τις 1.000 προσφερόμενες θέσεις -για ανέργους ηλικίας 18 έως 45 ετών- υποβλήθηκαν πάνω από 2.500 αιτήσεις, με τη συντριπτική πλειονότητα των αιτούντων να πληρούν τα κριτήρια που είχαν τεθεί. 980 ωφελούμενοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα σύγχρονης και ασύγχρονης κατάρτισης (ποσοστό ολοκλήρωσης 98%). Σημειώνεται ότι το 92% των συμμετεχόντων αξιολόγησε το περιεχόμενο του προγράμματος ως ικανοποιητικό, το 91% δήλωσε ικανοποιημένο από τους εκπαιδευτές, το 92% δήλωσε ικανοποιημένο από το εκπαιδευτικό υλικό, ενώ 9 στους 10 θα συνιστούσαν το πρόγραμμα σε φίλους ή γνωστούς.

Σύντομα -όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης- θα ξεκινήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης που υπήρξε ποτέ, με χρηματοδότηση 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, για ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.