Skip to main content

Ομαλοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Θέρμης

Προβλήματα το τελευταίο διάστημα στον δήμο Θέρμης από έκτακτες πολλαπλές βλάβες σε απορριμματοφόρα οχήματα. Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες η σταδιακή ομαλοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στον δήμο Θέρμης, καθώς αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που υπήρξαν εξαιτίας των εκτάκτων πολλαπλών βλαβών σε απορριμματοφόρα καθώς και η έλλειψη επαρκούς εργατικού δυναμικού.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η αποκατάσταση των βλαβών στα απορριμματοφόρα από τη μία σε συνδυασμό με την προσθήκη του νέου προσωπικού του Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 3Κ, επιτρέπουν πλέον την αποκομιδή των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, σε όλη την έκταση του δήμου.

Αναλυτικά, στο δυναμικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θέρμης, προστέθηκαν 29 νέοι εργάτες και 10 οδηγοί, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο στάδιο προσαρμογής και εκπαίδευσής τους, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η προσθήκη στο ανθρώπινο δυναμικό της Καθαριότητας του δήμου και άλλων εννέα ατόμων.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου, με το νέο εργατικό προσωπικό καταβάλλει τα τελευταία 24ωρα κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και των Ανακυκλώσιμων υλικών.

Η αρμόδια Διεύθυνση αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συνδημότες μας για την κατανόησή που επέδειξαν στις δυσλειτουργίες που προέκυψαν και ευελπιστεί η καλή συνεργασία με τους πολίτες να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς η επίτευξη της καθαριότητας απαιτεί συλλογική προσπάθεια.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Πονερίδης, με δηλώσεις του σημειώνει πως «δίνεται μία μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας. Ωστόσο, η καθαριότητα του δήμου, είναι υπόθεση όλων μας, ως πολίτες που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σ’ αυτόν τον τόπο και δεν θα πρέπει να απασχολεί μόνο τις υπηρεσίες του δήμου Θέρμης. Οφείλουμε ως πολίτες, που σεβόμαστε το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και αναπνέουμε, να δείξουμε την ανάλογη συμπεριφορά. Σεβόμαστε τη γειτονιά μας και τη διατηρούμε καθαρή , σεβόμαστε τον δήμο που ζούμε και θέλουμε να έχει μία όμορφη εικόνα. Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας».