Skip to main content

One World - Together At Home: Ιστορική συναυλία αστέρων για τον covid

H παγκόσμια διαδικτυακή συναυλία «One World: Together At Home», ήταν μια πρωτοβουλία της Lady Gaga για την στήριξη των επαγγελματιών υγείας.

Αν και κλεισμένοι στα σπίτια τους, μουσικόφιλοι από ολόκληρο τον κόσμο έζησαν χθες ένα πρωτόγνωρο διαδικτυακό γεγονός, όπου δεκάδες αστέρες του διεθνούς στερεώματος, μεταξύ αυτών οι Rolling Stones, η Billie Eilish και η Taylor Swift, ένωσαν τις φωνές τους σε μια εκδήλωση συμπαράστασης προς τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν μάχη κατά του νέου κορωνοϊού.

Τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι αναγκασμένοι ή λαμβάνουν συστάσεις να μείνουν στα σπίτια τους για να καταφέρουν το δικό τους χτύπημα κατά της πανδημίας.

 

H παγκόσμια διαδικτυακή συναυλία «One World: Together At Home», ήταν μια πρωτοβουλία της Lady Gaga, με τη στήριξη του κινήματος Global Citizen σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Όπως ανακοίνωσε το κίνημα Global Citizen μετά και τη χθεσινή συναυλία τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί φτάνουν τα 127.9 εκ δολάρια.

Η γιορτή ξεκίνησε με ένα πρώτο θέαμα διάρκειας 6 ωρών, που συνδύαζε μουσική, κωμωδία, μηνύματα και ιστορίες γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων σε καταστήματα, μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει μέσω streaming από το διαδίκτυο. Συμμετείχαν διάσημοι καλλιτέχνες, όπως η Christine and the Queens, η Annie Lenox και ο Luis Fonsi.

Κατόπιν, ακολούθησε μια συναυλία, αναμεταδόθηκε από τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, με τη συμμετοχή σπουδαίων τραγουδιστών όπως η Billie Eilish, ο Elton John, η Jeniffer Lopez, η Celine Dion, ο Paul McCartney, ο Stevie Wonder.
Τα τέσσερα μέλη των Stones, ο Μιγκ Τζάγκερ, ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο Τσάρλι Ουότς και ο Ρόνι Γουντ, έδωσαν “το παρών”, από τα σπίτια τους, τραγουδώντας το “You can’ t alway get what you want”…

Η όλη εκδήλωση, όπως εξήγησε η Lady Gaga, αποτελούσε μια «επιστολή αγάπης στον κόσμο», προκειμένου να ενώσει τις δυνάμεις του απέναντι σε αυτήν την ασθένεια που έχει σκοτώσει πάνω από 150.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

«Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να φέρουμε τη χαρά και μια ανάπαυλα στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη» είπε τονίζοντας ότι ταυτόχρονα είναι μια «κραυγή για να ενωθούμε» γύρω από το ιατρικό προσωπικό και τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται στον κόσμο.

Φωτογραφία: Twitter