Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
x

ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΨΗΦΙΖΕ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΕΞΩ, ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΟΝΝΕΔ κάνει λόγο για «φιάσκο των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζει πως «ψήφιζε όποιος περνούσε από έξω».

«Όσα ψέματα και να πουν, η αλήθεια στο τέλος θα τους εκθέτει. Όπως τους εκθέτει και η ίδια η πραγματικότητα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, «απαντώντας» στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα ηλικιακά όρια εγγραφής στις νεολαίες των δυο κομμάτων. Η ΟΝΝΕΔ κάνει λόγο για «φιάσκο των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζει πως «ψήφιζε όποιος περνούσε από έξω, ακόμα και αν δεν είχε εκλογικά δικαιώματα στη χώρα μας».

Επισημαίνει πως μέλος στη ΝΔ γίνεται όποιος έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του και άρα έχει δικαίωμα ψήφου, ενώ για τα περί εγγραφή 13χρονων, σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραποιεί «αυτό που ισχύει για τη μαθητική οργάνωσή μας τη ΜΑΚΙ», ότι δηλαδή «μπορεί να εγγραφεί όποιος έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του (και όχι το 13ο), με ειδική αίτηση, αλλά δεν συμμετέχει σε εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού, ούτε σε λοιπές εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ αναφέρει τα εξής:

«Με ψέματα και λάσπη, όπως συνηθίζει, προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει το φιάσκο των χθεσινών εσωκομματικών «εκλογών». Εκλογές στις οποίες ψήφιζε όποιος περνούσε απ έξω, ακόμα και αν δεν είχε εκλογικά δικαιώματα στην χώρα μας και, παρ όλα αυτά, ακόμη και έτσι ο κατά δήλωσή τους αριθμός ψηφισάντων ήταν απογοητευτικός.

Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι:

1. Μέλος στην Νέα Δημοκρατία γράφεται όποιος έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του και έχει δικαίωμα ψήφου κατά την εθνική νομοθεσία (άρθρο 3 Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας).

2. Τα ανωτέρω κριτήρια ισχύουν και για τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού και λοιπών οργάνων του κόμματος, με πιο πρόσφατα παράδειγμα τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου 2021.

3. Σύνεδρος στην ΟΝΝΕΔ μπορεί να γίνεις από τα 17 σου.

4. Τα περί εγγραφής 13χρονων που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους είναι ψευδή και παραποιούν αυτό που ισχύει για τη μαθητική οργάνωσή μας τη ΜΑΚΙ. Συγκεκριμένα, εκεί μπορεί να εγγραφεί όποιος έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του (και όχι το 13ο), με ειδική αίτηση, αλλά δεν συμμετέχει σε εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού, ούτε σε λοιπές εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος, ενώ μπορεί μόνο να νομιμοποιήσει άλλο μέλος για Σύνεδρο της νεολαίας μέσω ειδικής διαδικασίας του συστήματος ανάδειξης συνέδρων της ΟΝΝΕΔ. Αυτά και μόνο μέχρι κανείς να αποκτήσει εκλογικά δικαιώματα, δηλαδή να συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του.

Ένα δήθεν δημοκρατικό κόμμα με τον ίδιο αρχηγό για 15 χρόνια χωρίς εσωκομματικές εκλογές, μιλάει για δημοκρατία.

Ένα κόμμα που δήθεν εκπροσωπεί τους νέους με τον πιο παλιό πρόεδρο, εργαλειοποιεί τους νέους.

Όσα ψέματα και να πουν, η αλήθεια στο τέλος θα τους εκθέτει. Όπως τους εκθέτει και η ίδια η πραγματικότητα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ