Skip to main content

Ωραιόκαστρο: Συνεδρίασε το Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Δημήτρη Καρασαββίδη, αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πυροπροστασίας και η ετοιμότητα του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Δημήτρη Καρασαββίδη, αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Ωραιοκάστρου, συζητήθηκαν οι ενέργειες και οι δράσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν για τη θωράκιση του δήμου Ωραιοκάστρου από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επίσης, καθορίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων πολιτικής προστασίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δαμιανός Ιωσηφίδης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς του δήμου Ωραιοκάστρου, η Μαρία Καραμήτρου, αναπληρώτρια προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΜΕ Θεσσαλονίκης, ο Μιχαήλ Καρακώτσογλου, προϊστάμενος τμήματος Σχεδιασμού και Πρόληψης Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, η Φιλοθέη Μελά από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, ο Σάββας Τσολάκης, αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Φάνης Παντούσης, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο Νίκος Γιάμπαστος από την Εθελοντική Ομάδα Δρυμού και ο Νίκος Λακερίδης από το ΕΚΑΒ.