Skip to main content

Ορφανός: Γνωρίζει ο Ζέρβας για εμβολιασμούς αντιδημάρχων εκτός σειράς;

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» διερωτήθηκε εάν ο δήμαρχος γνωρίζει για τους αντιδημάρχους που εμβολιάστηκαν

Και για άλλους αντιδημάρχους του δήμου Θεσσαλονίκης που έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό εκτός σειράς έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Εάν το ξέρει ο δήμαρχος μήπως έχει και ο ίδιος ευθύνη; Αυτό δεν θα είναι ανήθικο απέναντι στην πόλη και στους συμπολίτες μας και στους συναδέρφους δημοτικούς συμβούλους που τους εκπαραθύρωσε με τέτοιο τρόπος», διερωτήθηκε ο κ. Ορφανός.

Κατά την τοποθέτησή του άσκησε κριτική στη διοίκηση για το θέμα των των εμβολιασμών εκτός σειράς και για τον χειρισμό με τους δύο συμβούλους Τσαβλή και Ακριτίδου.

Όπως είπε ο κ. Ορφανός τον εξέπληξε αρνητικά ο τρόπος χειρισμού του θέματος. «Δεν τιμωρήθηκαν επειδή ήταν γιατρός ή δασκάλα ή ιδιοκτήτρια σε μια επιχείρηση. Επειδή έκαναν μια πράξη. Δεν έχουν το δικαίωμα να πουν την άποψη τους πριν τους πετάξουν με τις κλωτσιές; Δεν κάνω τον μεγάλο κριτή και δικαστή. Προσωπικοί μου φίλοι δεν ήταν. Τους σέβομαι και τους υπολήπτομαι αλλά η συμπεριφορά από την πλευρά του δημάρχου να παίρνει τα κόμματα και να ζητά να τους διαγράψουν δεν τα καταλαβαίνω και δεν τα υιοθετώ», σημείωσε.

Ο κ. Ορφανός τόνισε ότι η παράταξη του δημάρχου βρίσκεται σε τρικυμία. «Ακούσαμε τα πάντα σε εξαγγελίες. Είμαστε πολύ καιρό εδώ πέρα για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Ανέλαβε λέει την προεδρία στον Άγιο Στυλιανό. Γιατί σήμερα ζήτησε τη βοήθειά μας; Εγώ θα το έλεγα μάλλον στέρεψαν οι ενδιαφερόμενοι για τους οποίους ξέρει τον τρόπο να τους προσεγγίζει με τα κατάλληλα ανταλλάγματα. Διότι αυτό είδαμε ως τώρα. Γιατί ζήτησε σήμερα τη βοήθεια μας; Δεκαεννέα μήνες μετά; Γιατί δεν τη ζήτησε από τις παρατάξεις όταν ξεκίνησε. Με το δικό της πρόγραμμα και προτεραιότητες θα μπορούσαμε να έχουμε επίπεδο συνεργασίας. Το ζητάει τώρα γιατί νιώθει ότι έχει την ανάγκη να σταθεί καθώς τρία στελέχη είναι πλέον μακριά. Βρίσκονται αλλού. Και είναι φανερό ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει».