Skip to main content

Ορφανός: Πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ να μην κηλιδωθεί η ιστορία του

«Είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Το πρόβλημά μας είναι αυτοί που διοικούν παντού», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού.

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την εισήγηση της ΕΕΑ που θέλει τον υποβιβασμό των ΠΑΟΚ και Ξάνθης αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Γιώργος Ορφανός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού:

Για όσα λένε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στον Λευτέρη Αυγενάκη: «Αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού και του ίδιου του υφυπουργού. Κατά πόσο αποδέχονται, που δεν αποδέχονται από όσο καταλαβαίνω, αυτές τις κατηγορίες. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, αυτό το σημείο δεν είναι το κεντρικό σε αυτή την υπόθεση. Σε κατηγορεί μια ομάδα που έχει εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους. Είναι άσχημο να σε κατηγορεί, ενώ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω τα πραγματικά δεδομένα για την υπόθεση, αλλά η λύση είναι να δούμε αν είναι ή όχι ένοχος ο ΠΑΟΚ».

Για την υπόθεση: «Υπάρχουν δυο κατηγορίες, μία για την Ξάνθη και μία για τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν η σημερινή νομική διάταξη, προβλέπει υποβιβασμό. Στον ΠΑΟΚ η κατηγορία είναι πολυϊδιοκτησία, κάτι διαφορετικά από αυτό της Ξάνθης. Ότι ο κ. Σαββίδης και η οικογένειά του, έχει συμφέροντα μέσα στην Ξάνθη. Αυτό πρέπει να λύσει ο ΠΑΟΚ. Από όσα έχουν δημοσιευτεί όλο αυτό τον καιρό, δεν έχω καταλάβει ακόμη αν έχει ευθύνη ο ΠΑΟΚ. Δεν παρασύρομαι από τις κραυγές εγώ. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η εικόνα. Εγώ δεν βρήκα σχέση ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Βέβαια, μπορεί να μην ξέρω πράγματα, αλλά αν αυτά που δημοσιεύονται σήμερα ότι αλλάζει ο νόμος, δεν είναι σωστό. Έχουμε προδικάσει δηλαδή ότι είναι ένοχος;

Ξόδεψες 100.000.000 ευρώ τα τελευταία χρόνια, έκανες έναν σύλλογο που τον θαυμάζουν παντού και εμείς θα σε βάλουμε να ξεκινήσεις από το 0 πάλι; Πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ να μην κηλιδωθεί η ιστορία του πάντως. Κι αυτό είναι σημαντικό».

Για τις αλλαγές στα μέλη της ΕΕΑ: «Τα μέλη της ΕΕΑ δεν αλλάζουν τα μέλη όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Μόνο αν υπάρχουν παραιτήσεις αλλάζουν μέλη. Δεν αλλάζουν ποτέ ξανά. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αναδείξει αν αντικαταστάθηκαν άνθρωποι εκεί με την είσοδο του Αυγενάκη στο υπουργείο».

Για το περιβάλλον γύρω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία αυτών που ηγούνται των ομάδων, κοιτούν τα δικά τους, προσωπικά συμφέροντα. Σπάνια βλέπουν το ευρύτερο περιβάλλον και λένε, εφόσον είμαστε επαγγελματική κατηγορία, πρέπει να αναδείξουμε το προϊόν μας. Δεν μας λείπουν τα αξιόλογα ταλέντα και του ανθρώπινου δυναμικού. Το πρόβλημά μας είναι αυτοί που διοικούν παντού. Είτε στις Λίγκες, είτε στις Ομοσπονδίες, είτε στις ομάδες. Αυτό που ψάχνουν είναι το συμφέρον τους, όχι την ολική βελτίωση του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό φτάνουμε και σε αυτό το σημείο».

Για την διαφαινόμενη αγορά της NOVA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Δεν ξέρω αν υπάρχει εγγεγραμμένο ασυμβίβαστο για αυτό. Αν μιλάμε από πλευράς ηθικής, είναι κάτι που δεν είναι λογικό. Δεν μπορείς να διαμορφώνεις εικόνα μέσω αυτού».

Για τους λόγους που μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα: «Αυτοί που ψάχνουν να κλείσουν με τέτοιο τρόπο μια διοργάνωση όμως, είναι αυτοί που φοβούνται πως δεν θα τα καταφέρουν. Αφού μιλάμε για τα πρώτα βιολιά, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δεν πρέπει να παρασυρθεί ο ΠΑΟΚ σε αυτή την υπόθεση. Μέχρι να γίνει πιο αντικειμενικό από όλες τις πλευρές το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν γίνει βήματα προς την σωστή κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια με το VAR και τους ξένους διαιτητές, αλλά χρειαζόμαστε κι άλλη βελτίωση».