Skip to main content

Ορφανός: Θα κερδίσουμε για να δουλέψουμε για το καλό των πολιτών

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στον στόχο του να αποκτήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον χαρακτήρα σημείου εκκίνησης κρουαζιέρας.

«Εκτιμώ εγώ και η ομάδα μου ότι την άλλη Κυριακή θα κερδίσουμε, για να δουλέψουμε για το καλό των πολιτών». Τα παραπάνω υπογράμμισε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της παράταξής του, συναντήθηκε αρχικά με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ, Σωτήρη Θεοφάνη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον στόχο του Γιώργου Ορφανού, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς της πόλης, ώστε να αποκτήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το χαρακτήρα σημείου εκκίνησης κρουαζιέρας (home port).

Ο κ. Θεοφάνης τόνισε από την πλευρά του ότι «οι συνθήκες είναι πολύ καλές γι' αυτήν την προσπάθεια».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ορφανός επισκέφθηκε την επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος, όπου από το διοικητή της, πλωτάρχη Γιάννη Λουκοβίτη, ενημερώθηκε για το αντικείμενο εργασίας τους. Μάλιστα, παρατήρησε και τις εργασίες επισκευής σε σκάφος του λιμενικού από την Αλεξανδρούπολη.

Ο Γιώργος Ορφανός βρέθηκε και στον Πυροσβεστικό Σταθμό, που εδρεύει στο λιμάνι, όπου από τον διοικητή του, Μιχάλη Στάικο, ενημερώθηκε ότι δεν επαρκεί το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.