Skip to main content

Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Τρέχει στις μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις της πόλης

Γύρω από οκτώ ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης έτρεξαν χιλιάδες δρομείς στο πλαίσιο του 6ου μοναδικού Αγώνα Δρόμου Μνημείων.

Ο επίσημος τουριστικός φορέας της Θεσσαλονίκης στηρίζει τις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις που προβάλουν την πόλη και συγκεντρώνουν πλήθος συμμετοχών.

Χιλιάδες δρομείς, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές και πλήθος οικογενειών, σχολείων, running teams, αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων και συλλόγων από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο 5ο Olympic Day Run την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Περίπου 4.500 δρομείς αψήφησαν τα παιχνίδια του καιρού και έγιναν μια τεράστια παρέα που έτρεξε με ενθουσιασμό, δίνοντας χρώμα στον Ολυμπιακό αγώνα δρόμου της χώρας που διεξάγεται και σε άλλα 200 σημεία του πλανήτη, με αποκλειστικό στόχο την προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών.

Από τις 3 ως τις 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός, που στόχο έχει την ανάδειξη της ιστορίας Θεσσαλονίκης. To 6o Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων πρόβαλε τον ιστορικό πλούτο της Θεσσαλονίκης μέσα από μουσικές, θεατρικές και εικαστικές διαδρομές στον χρόνο.



Η κορύφωση της διοργάνωσης ήταν ο 6ος μοναδικός Αγώνας Δρόμου Μνημείων όπου την εκκίνηση έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Οι δρομείς έτρεξαν γύρω από οκτώ ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, έξι εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ΊΑΜΟΣ σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, το «Φροντιστήριο Βιωσιμότητας» Δήμου Νεάπολης Συκεών. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ Πατουλίδου δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να διοργανώσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ανεβάζοντας κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά τον πήχη. Στόχος μας δεν είναι οι αριθμοί που αυξάνονται. Στόχος μας είναι να προβάλουμε τη Θεσσαλονίκη και να πείσουμε τον κόσμο να την αγκαλιάσει. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δύο αγνά οχήματα που θα μεταφέρουν την φήμη της πόλης σ' όλα τα μήκη και πλάτη της γης.»