Skip to main content

Οργή Καϊτεζίδη κατά Κεραμέως για τα νηπιαγωγεία στην Πυλαία

«Έχουν δίκιο οι γονείς», λέει ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη για τη μεταφορά προνηπίων με το λεωφορείο σακαράκα-Καταλογίζει ανικανότητα στο υπ. Παιδείας

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξαπολύει ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης μετά το δημοσίευμα της Voria.gr για το λεωφορείο-σαπάκι που μεταφέρει προνήπια από την Πυλαία στο Πανόραμα, ελλείψει σχολικής στέγης.

Ο γαλάζιος δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ μιλώντας στην Voria.gr εξέφρασε την οργή του προς την παρούσα αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση «για την ανικανότητα», όπως είπε «να δρομολογήσει τη δίχρονη σχολική εκπαίδευση».

Παράλληλα καταλογίζει αδιαφορία στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, αφού, όπως τονίζει, δεν απάντησαν στις επανειλημμένες και αγωνιώδεις εκκλήσεις του, τις οποίες απεύθηνε και με τρεις μάλιστα επιστολές, ώστε να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο, μείζον πρόβλημα.

Ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη σημείωσε ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον δήμο αφορά οκτώ αίθουσες νηπιαγωγείων, επτά στην Πυλαία και μία στην Εξοχή, ωστόσο παρά τις συνεχείς οχλήσεις του για να την επίλυσή του, έστω με την τοποθέτηση Kibo, η διαδικασία δεν προχωράει με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και των Κτηριακών Υποδομών ΑΕ, της εταιρείας δηλαδή που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή σχολείων.

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος, παρότι τα ΦΕΚ για τη χωροθέτηση των Kibo έχει εκδοθεί από τον Ιανουάριο του 2020, έχει ξεκινήσει η κατασκευή τους μόνο σε δύο σχολεία, ενώ στα υπόλοιπα έξι δεν έχει γίνει το παραμικρό! 

«Έχουν έρθει από την ΚΤΥΠ ΑΕ, έκαναν μετρήσεις, μελέτες, έχει χωροθετηθεί η τοποθέτηση των Kibo με τρία ΦΕΚ από τον Ιανουάριο του, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Και θα φτάσουμε να πανηγυρίζουμε εν έτει 2020, όχι για κατασκευή σχολικών κτηρίων, αλλά για τοποθέτηση Kibo», λέει ο κ. Καϊτεζίδης.

«Έχω κάνει πάνω από δέκα τηλεφωνήματα προς τις κυρίες Κεραμέως και Ζαχαράκη και δεν έχω λάβει καμία απάντηση», λέει απογοητευμένος όσο και οργισμένος ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη.

 

 



«Έχουν δίκιο οι γονείς»

Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες των γονέων των προνηπίων της Πυλαίας, ο κ. Καϊτεζίδης είπε χαρακτηριστικά πως «έχουν δίκιο οι γονείς που είναι εξοργισμένοι, αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλού πρέπει να στρέψουν τα βέλη τους», σημείωσε στην Voria.gr.

Όσο για το θέμα των λεωφορείων, ο κ. Καϊτεζίδης επισημαίνει ότι η λύση με τα παλιά λεωφορεία ήταν η μοναδική που είχε, αφού η νομοθεσία του δένει τα χέρια.

«Δεν μπορώ να νοικιάσω λεωφορεία, το απαγορεύει η νομοθεσία. Η μεταφορά μαθητών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της περιφέρειας και για αυτό αναγκαστήκαμε ως έσχατη λύση να επιστρετεύσουμνε αυτά τα λεωφορεία», λέει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, τονίζει πως μετά από επικοινωνία που είχε με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, το θέμα με τη μεταφορά των μαθητών θα λυθεί το επόμενο διάστημα.

Η δίχρονη υποχρεωτική

Η ζημιά για τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη έγινε εξαρχής με την ένταξή του, το 2018, στο πιλοτικό πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καϊτεζίδης λέει στη Voria.gr ότι «δεν κατέστη δυνατό να ζητήσουμε φέτος εξαίρεση από την υποχρεωτική εκπαίδευση όπως έκανε φέτος ο δήμος Νεάπολης Συκεών, γιατί είχαμε ήδη μπει στο πρόγραμμα από την προηγούμενη χρονιά», και καταλήγει καλώντας την υπουργό Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες της. «Επιτέλους, πρέπει να λειτουργήσουμε σαν σύγχρονη χώρα. Όταν η Πολιτεία αποφασίζει να κάνει μεταρρυθμίσεις, πρέπει να μπορεί να τις υλοποιήσει στην πράξη. Μιλάμε για ανικανότητα και αδιαφορία που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στον προγραμματισμό πολλών οικογενειών».