Skip to main content

Σε αυξημένη επαγρύπνηση οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις (φωτο)

Το υπουργείο Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες.

Την ώρα που η Άγκυρα ανεβάζει το θερμόμετρο καθώς εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες στην περιοχή ως τη Ρόδο, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, η Αθήνα απαντά με όλα τα διπλωματικά μέσα που διαθέτει αλλά και με ισχυρό μήνυμα αποτροπής.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «παράνομη» τη νέα τουρκική Navtex, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Την ίδια ώρα, το υπ. Άμυνας και οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, βρίσκονται επί ποδός. Ο υπ. Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τόνισε από τη Βουλή ότι η Ελλάδα υψώνει το ανάστημά της στην Τουρκία.

Εξάλλου, όπως αναφέρουν από το Πεντάγωνο, «οι Ενοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους».

Δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των ΕΔ στο Αιγαίο:


Πηγή: ifemerida.gr