Skip to main content

Κορωνοϊός: Οριακή η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα - Στο 98% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Στην εφημερία του Παπανικολάου που ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ στις εισαγωγές για νοσηλεία με 44 νέες.

Από μια λεπτή κλωστή κρέμεται η διαχείριση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει ανέλθει στο 98%.

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε δύσκολα, καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην εφημερία του Παπανικολάου που ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ στις εισαγωγές για νοσηλεία με 44 νέες.

Σημειώνεται πως η ΜΕΘ στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα είναι γεμάτη, καθώς έχουν καταληφθεί και τα 30 κρεβάτια της.

Με το χθεσινό σοκ των 602 νέων κρουσμάτων στην πόλη, οι επιστήμονες τονίζουν σε όλα τους τόνους ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν.

Παράλληλα, υπενθύμιζεται ότι υπεγράφη συμφωνία με την ιδιωτική κλινική Αρωγή για τη χρήση συνολικά 200 κλινών για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Σε εφαρμογή το σχέδιο για νέες κλίνες covid σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αύριο η κλινική θα είναι έτοιμη και εκεί θα μπορούν να μεταφερθούν ασθενείς που έχουν σταθεροποιηθεί αλλά δεν έχουν αρνητικοποιηθεί. Έτσι θα μπορέσουν να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, καθώς ήδη ασθενείς μεταφέρονται από το ένα νοσκομείο σε άλλο μέχρι να βρεθεί κρεβάτι.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν μέινει ασθενείς εκτός ΜΕΘ, ενώ σε πολύ λίγες περιπτώσεις όταν οι ανάγκες απαιτούν να διασωνωλωθούν εκτός ΜΕΘ, σε λιγότερο από 24ωρο βρίσκουν κρεβάτι.