Skip to main content

Οριστικά τέλος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε τις διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνση τεσσάρων στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τις διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνση τεσσάρων στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, περιλαμβανομένης της προέδρου Βασιλικής Θάνου, υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Σκάι, οι πράξεις βασίζονται στον νόμο που υπερψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ορίζει, με αναδρομική ισχύ, πως πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει σε πολιτικά γραφεία δεν δικαιούνται για πέντε χρόνια μετά το πέρας της θητείας τους να αναλάβουν θέση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πέραν της κ. Θάνου, η οποία είχε εργαστεί αμισθί στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, απομακρύνονται η αντιπρόεδρος Άννα Νάκου και δύο από τους τέσσερις εισηγητές.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει υποστηρίξει ότι η κ. Νάκου διορίστηκε με την εύνοια του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και ήταν νομική σύμβουλός του στα υπουργεία όπου υπηρέτησε.

Οι πράξεις που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώνουν πως η κ. Θάνου και τα τρία άλλα στελέχη εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου και συνεπώς είναι αυτοδίκαια έκπτωτα από τα αξιώματά τους.