Skip to main content

Οριστική αναβολή στο Μαν. Γιουνάιτεντ -Λίβερπουλ λόγω εισβολής οπαδών (vid)

Μετά τις σκηνές χάους που προηγήθηκαν στο Όλντ Τραφορντ και στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι δύο ομάδες αποφασίστηκε η οριστική αναβολή.

Η εισβολή των οπαδών της Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ το απόγευμα της Κυριακής (2/5), λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ για την 34η αγωνιστική της Premier League, οδήγησε σε μαραθώνιο συσκέψεων ανάμεσα στους φορείς του πρωταθλήματος και τελικά στην απόφαση να αναβληθεί η αναμέτρηση και να διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Οι βίαιες αντιδράσεις για τον τρόποι διοίκησης των Red Devils και για την απόφαση του συλλόγου να συμμετάσχει στη European Super League δημιούργησαν σκηνές χάους περιμετρικά του Ολντ Τράφορντ, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, με την αστυνομία να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να απομακρύνει τους διαδηλωτές αρχικά από το γήπεδο κι εν συνεχεία από τους περιβάλλοντες χώρους του γηπέδου του Μάντσεστερ.

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ μεταφέρθηκαν στη συνέχεια έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν οι αποστολές των δύο ομάδων, με τους παράγοντες των δύο συλλόγων να αποφασίζουν από κοινού με εκείνους της Premier League και προφανώς και σε συννενόηση με τους φορείς της πόλης την αναβολή του ντέρμπι σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ενδεχομένως στην απόφαση να μέτρησε και η γνώμη του Sky Sports, που στις 21:15 θα μεταδόσει τον αγώνα της Τότεναμ με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Μετά από συζήτηση με την αστυνομία, την Premier League, τη διοίκηση του Ολντ Τράφορντ και τις ομάδες, ο αγώνας με τη Λίβερπουλ αναβάλλεται για λόγους ασφάλειας μετά από τη σημερινή διαδήλωση. Θα ξεκινήσουν επαφές με την Premier League για να βρεθεί νέα ημερομηνία για την αναμέτρηση. Οι οπαδοί μας έχουν πάθος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αντιλαμβανόμαστε πλήρως το δικαίωμά τους να το εκφράσουν με ειρηνική διαμαρτυρία. Παρόλα αυτά, αισθανόμαστε λύπη για την αναστάτωση της ομάδας και τον κίνδυνο στον οποίο βρέθηκαν κάποιοι οπαδοί, το προσωπικό και η αστυνομία. Ευχαριστούμε την αστυνομία για την υποστήριξη, θα την βοηθήσουμε στην έρευνά της" αναφέρει η ανακοίνωση των Red Devils.

Η Λίβερπουλ, από την πλευρά της, ανέφερε πως: "Συμφωνήσαμε πλήρως στην απόφαση να αναβληθεί ο αγώνας εξαιτίας των γεγονότων στο Ολντ Τράφορντ και την γύρω περιοχή. Είναι πάγια θέση μας η ασφάλεια, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας σε κάθε απόφαση. Θέλουμε να προσφέρουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους συμμετέχοντες, το προσωπικό και αυτή είναι πάντα η προτεραιότητά μας. Ήταν προφανές πως δεν υπήρχαν εγγυήσεις για να γίνει ο αποψινός αγώνες με ασφάλεια, μετά από τα γεγονότα που ξέφυγαν ραγδαία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή με τη Γιουνάιτεντ, την Premier League και τις τοπικές αρχές, για να βρούμε μια βολική ημερομηνία για τον αγώνα".