Skip to main content

Οριστικό: Από τους έξι στους τρεις μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης

Βάσει της παραπάνω απόφασης, μετά την παρέλευση του 3μηνου, οι νοσούντες θα έχουν περιθώριο ενός μήνα για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Πράξη κάνει η κυβέρνηση την εισήγηση των ειδικών για μείωση της χρονικής διάρκειας του πιστοποιητικού νόσησης.

Όπως αναφέρει η σχετική λιτή ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας «μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για  μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες».

Βάσει της παραπάνω απόφασης, μετά την παρέλευση του 3μηνου, οι νοσούντες θα έχουν περιθώριο ενός μήνα για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για να κινούνται ελεύθερα.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δε εμβολιαστούν δεν θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους όπως ακριβώς ισχύει σήμερα με τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των τελευταίων μέτρων για τον περιορισμών της πανδημίας, μόνον οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να μπουν σε:

–    εστίαση (κλειστοί χώροι)

–    κέντρα διασκέδασης

–    γυμναστήρια

–    θέατρα

–    κινηματογράφοι

–    μουσεία

–    εκθέσεις

–    συνέδρια

–    γήπεδα.