Skip to main content

Επίσημο: Τέλος σε κάθε lockdown - Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους

Τέλος σε κάθε μορφής lockdown στη χώρα για τις επόμενες 15 ημέρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας - Επιπλέον προνόμια στους εμβολιασμένους

Τέλος σε κάθε μορφής lockdown τουλάχιστον για τις επόμενες 15 μέρες και επιπλέον προνόμια στους εμβολιασμένους ανακοινώθηκαν επίσημα από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, πλέον θα ανακοινώνεται μόνο ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο έτσι ώστε κάθε πολίτης να λαμβάνει μέτρα προστασίας και να γνωρίζει τον επιδημιολογικό κίνδυνο.

Σε αυτές τις περιοχές οι απαγορεύσεις για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 έως τις 06:00, δεν θα τίθενται σε εφαρμογή, σε εμβολιασμένους και μη.

«Τα μέτρα θα ισχύουν για 15 μέρες και θα επικαιροποιηθούν και θα απλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα, θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι πλέον δεν θα υπάρχει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής.

Πλήρης ελευθερία σε εστίαση και ψυχαγωγία για τους εμβολιασμένους

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε λέγοντας ότι επιπλέον ελευθερίες δίνονται στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης. Εξηγώντας, σημείωσε ότι ουσιαστικά έχουν την δυνατότητα όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού. «Στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι», επισήμανε.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι «οι περιορισμοί στους μεικτούς χώρους παραμένουν ως έχουν».

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν, ειδικά στις περιοχές με την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη.

«Βασικό κριτήριο για την ελευθερία μας είναι η αύξηση του εμβολιασμού και θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι εκεί που ο κίνδυνος είναι μικρότερος, οι ελευθερίες θα φτάνουν στο πλαίσιο που αγγίζει την κανονικότητα», είπε και σημείωσε ότι «πλέον είμαστε στη διαδικασία να πάρουμε τέτοια μέτρα για να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας».