Skip to main content

Όσα δεν έπιασαν οι κάμερες από την ολιγόωρη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Η επίσκεψη στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό, ο καφές στο Plaisir της Αριστοτέλους, το παγωτάκι στoν τρίχρονο γιο του Χατζηδάκη και το ραντεβού με Παπά

Η επίσημη λιτή ανακοίνωση του προγράμματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανέφερε μόνο την εκδήλωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ήρθε να συμπληρωθεί από την επίσκεψη στην Καλαμαριά, για την οποία εγκαίρως σας είχε ενημερώσει η Voria.gr, αλλά και από τη βόλτα στη Θεσσαλονίκη, που έκανε ο πρωθυπουργός στο κενό των περίπου δυο ωρών ανάμεσα στις δυο επισκέψεις του.

Μετά την Καλαμαριά, τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τη βόλτα στον πεζόδρομο, ο κ. Μητσοτάκης κατέβηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφτηκε τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό. Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή του εκεί δεν έγιναν γνωστές, όμως οι πηγές της Voria.gr είναι απολύτως αξιόπιστες. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον σταθμό και ενημερώθηκε για το πλάνο του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων για την κατασκευή του από τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη. Η επίσκεψη ήταν «αστραπιαία» και δεν σχεδιάστηκε ούτε οργανώθηκε, αλλά επειδή ο κ. Μητσοτάκης είχε χρόνο ζήτησε να δει τον σταθμό και να έχει μια μίνι ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Ηλέκτρα Παλλάς στην Αριστοτέλους. Προτού μπει στο ξενοδοχείο, είδε έξω από αυτό τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, με τον τρίχρονο γιο του, Γιάννη, και κέρασε στο παιδί ένα παγωτό.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε για λίγο με μπαμπά και υιό Χατζηδάκη και στη συνέχεια κάθισε στο Plaisir για να πιει έναν καφέ. Στην παρέα του ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο παλαιότερος –ίσως- συνεργάτης του, Θανάσης Νέζης, αλλά και η διευθύντρια Επικοινωνίας του Γραφείου Τύπου του, Κύρα Κάπη. Σε διπλανό τραπέζι κάθονταν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, αλλά και ο Φάνης Παπάς, με τον οποίο ο πρωθυπουργός έδωσε ραντεβού στην Αθήνα: «Φάνη σε περιμένω κάτω», ακούστηκε να του λέει.