Skip to main content

Καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων σε περιβαλλοντικά ζητήματα

Συνολικά 900 εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει τις απαιτούμενες γνώσεις σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων.

Κατάρτιση και πιστοποίηση στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος προσφέρει σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε).

Μέσω του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον Τομέα του Περιβάλλοντος» συνολικά 900 εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει τις απαιτούμενες γνώσεις σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης παρουσία του προέδρου του ΕΚΘ, Χάρη Κυπριανίδη, του Α’ Aντιπροέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρη Βαργιάμη και του μέλους του ΔΣ ΣΤΥΕ - Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης, Χάρη Κατσάνη, με τη συμμετοχή εργαζομένων και εκπροσώπων σωματείων.

«Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημοσιότητα της πράξης που εκτελείται από την ομοσπονδία μας κι έχει να κάνει με την κατάρτιση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στα θέματα περιβάλλοντος και στην πιστοποίησή τους. Είναι ένα εξαιρετικά πρωτοπόρο πρόγραμμα που δίνει έμφαση στις νέες γνώσεις που πρέπει να αποκτηθούν σε θέματα προστασία του περιβάλλοντος και στα θέματα διαχείρισης των αποβλήτων. Θεωρούμε ότι αυτά τα δύο ζητήματα στη βάση της κλιματικής αλλαγής, η οποία έχει επέλθει και το έχουμε νιώσει όλοι αυτό το καλοκαίρι, και της ανάγκης διαχείρισης των απορριμμάτων με βιώσιμο τρόπο, είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και η ομοσπονδία μας συμβάλλει σε αυτό με τη διαχείριση αυτού του προγράμματος», ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ, Ανδρέας Στοϊμενίδης.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αφορά το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και είναι οριζόντιο σε όλους του κλάδους του και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής.

«Έχουν καταρτιστεί ήδη 900 άτομα επί συνόλου 1.250 με τα οποία κλείνει το πρόγραμμα κι έχουν δώσει εξετάσεις πιστοποίησης γύρω στους 300. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη πρόσκληση ωφελουμένων να υποβάλουν την αίτηση μέχρι την μεθεπόμενη Τετάρτη. Θεωρούμε ότι δίνει ισχυρή προστιθέμενη αξία η πιστοποίηση των εργαζομένων πάνω σε ζητήματα περιβάλλοντος», ανέφερε ο κ. Στοϊμενίδης.

Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020" (mis 5003077). Η Β' πρόσκληση των ωφελούμενων έπειτα από σχετική απόφαση του ΔΣ παρατείνεται έως την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021. Οι εργαζόμενοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο 024.osetee.gr. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 80 ωρών και η συμμετοχή σε αυτό επιδοτείται με ποσό 400 ευρώ.