Skip to main content

ΟΣΕΘ: Το Νέο Ρύσιο αποκτά τηλεματική σε δύο στάσεις

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης προχώρησε στην εγκατάσταση δύο ιστών τηλεματικής, στις στάσεις «Αρετσού» και «ΚΑΠΗ Νέου Ρυσίου».

Στο δίκτυο της τηλεματικής για την αστική συγκοινωνία εντάσσεται από σήμερα η περιοχή του Νέου Ρυσίου του δήμου Θέρμης.

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, προχώρησε στην εγκατάσταση δύο ιστών τηλεματικής, στις στάσεις «Αρετσού» και «ΚΑΠΗ Νέου Ρυσίου», από όπου διέρχονται τα λεωφορεία της γραμμής 87.

Έτσι πλέον οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Νέου Ρυσίου, μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την ώρα αναμονής στη στάση, μέχρι τη διέλευση του λεωφορείου.

Όπως ανακοίνώθηκε σχχετικά, οι συγκεκριμένοι ιστοί είναι ιδιαίτερα φιλικοί προς το περιβάλλον, καθώς λειτουργούν με φωτοβολταϊκό σύστημα, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια. Παράλληλα, εγκαταστάθηκαν στέγαστρα σε δύο στάσεις λεωφορείων, βελτιώνοντας για το επιβατικό κοινό τις συνθήκες αναμονής του αστικού.

Η εγκατάσταση των ιστών και των στεγάστρων, κόστους περίπου 20.000 ευρώ, έγινε στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου έργου «Sustainable Urban Neighbourhoods – Research and Implementation Support in Europe», εν συντομία «Sunrise», του ευρωπαϊκού προγράμματος «Horizon 2020».

Προηγήθηκε η τοποθέτηση 30 ειδικών θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων σε σημεία ενδιαφέροντος του Νέου Ρυσίου και η τοποθέτηση φωτεινών πινακίδων ορίου ταχύτητας στις εισόδους του Νέου Ρυσίου και πλησίον του 2ου Γυμνασίου Θέρμης.

Θα ακολουθήσει η πρόσθετη σήμανση, οριζόντια και κάθετη, έξω από το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης, στο πλαίσιο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.