Skip to main content

ΟΣΕΘ: Τροποποιούνται 4 δρομολόγια για την εξυπηρέτηση σχολείων στη Χαλκηδόνα

Στην τροποποίηση δρομολογίων και δημιουργία νέας στάσης για την εξυπηρέτηση σχολείων Ειδικής Αγωγής στον δήμο Χαλκηδόνας προχωρά ο ΟΣΕΘ.

Στην τροποποίηση των δρομολογίων τεσσάρων λεωφορειακών γραμμών, καθώς και στη δημιουργία μίας νέας στάσης για την επιβίβαση - αποβίβαση των επιβατών, προχώρησε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης στον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Χαλκηδόνας, προκειμένου να εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά τρία Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Οι τροποποιήσεις αφορούν τις γραμμές 89Β, 89Ε, 89Κ, 89Ν.

«Πρόκειται για ακόμη μία παρέμβαση με κοινωνικό πρόσημο στην οποία προχώρησε η διοίκηση του ΟΣΕΘ ανταποκρινόμενη στο αίτημα γονέων παιδιών που φοιτούν σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής σε περιοχή εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο ΟΣΕΘ ανταποκρίθηκε άμεσα, σε συνεργασία με την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, στην ανάγκη εξυπηρέτησης τριών σχολείων στον Άγιο Αθανάσιο (ΕΕΕΕΚ, Ειδικό Δημοτικό, Ειδικό Νηπιαγωγείο) με την εκτροπή των γραμμών 89Β, 89Ε, 89Κ, 89Ν προς τις σχολικές δομές και την προσθήκη στάσης στην είσοδό τους, η οποία θα εξυπηρετείται κατά τα ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών και κατά τις σχολικές ημέρες», σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας και προσθέτει: «Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πολλοί μαθητές και γονείς αναγκάζονται να αλλάξουν συνήθειες και τρόπους μετακίνησης. Οι φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των πολιτών, πρέπει να ανταποκρίνονται με ευαισθησία και υπευθυνότητα στα αιτήματά τους. Και ο ΟΣΕΘ αποδεικνύει καθημερινά πως λαμβάνει υπόψη του, στον σχεδιασμό του, τις ανάγκες της κοινωνίας και του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης».