Skip to main content

Όταν οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ είναι σοβαροί, χωρίς να κολλάνε στο γράμμα του νόμου

Οι έλεγχοι στα διόδια από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λάρισα, η εμβληματική μορφή της πολιτικής προστασίας και οι κόντρες στον δήμο Θεσσαλονίκης

-Το δεύτερο παιδάκι του απέκτησε ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Παντελής Καζαντζίδης. Ένα υγιέστατο αγοράκι, που περίμενε πως και πως η οικογένεια Καζαντζίδη, η οποία ήδη έχει ένα κοριτσάκι. Ο κ. Καζαντζίδης είναι εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μεταφορών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και εξελέγη όγδοος σε σειρά περιφερειακός σύμβουλος της διοίκησης Τζιτζικώστα στις εκλογές του Μαΐου του 2019. Μάλιστα, ο κ. Καζαντζίδης προτού ενταχθεί στην «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα είχε κατεβεί με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Ιωαννίδη και είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, όμως το Μάιο του 2017 ο περιφερειάρχης τον έχρισε εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο στη διοίκησή του και έκτοτε συμπορεύονται.

-Σήμερα οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και ήδη τα μαχαίρια έχουν βγει, σε μια κόντρα που δεν φαίνεται να σταματάει εδώ. Το θέμα με τους εμβολιασμούς επηρέασε τη διοίκηση του δήμου και συνεχίζει να την προβληματίζει, διότι δεν... ηρεμεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις το πιο εύκολο πράγμα είναι η κριτική. Και ήταν δεδομένο πως όποια αντίδραση και να είχε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, θα υφίστατο την κριτική από την αντιπολίτευση. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αν δεν έκανε τίποτα θα είχε ακούσει τα σχολιανά του για την ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Μόλις απέπεμψε τους κ.κ. Τσαβλή και Ακριτίδου τα άκουσε από την αντιπογια τη... βιαστική αντίδρασή του. Κι από τη στιγμή που το θέμα το ερευνά η Δικαιοσύνη, κακώς πλέον τοποθετούνται οι μη εμπλεκόμενοι. Διότι μπορεί να εκτεθεί ο δήμαρχος, αλλά μπορεί να εκτεθούν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που σπεύδουν να πάρουν θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Σε αυτές τις περιπτώσεις αν μπορείς κρατάς χαμηλά την μπάλα, μέχρι να μιλήσει η Δικαιοσύνη...

Κώστας Κοκολάκης είναι μια από τις εμβληματικές μορφές της πολιτικής προστασίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να αποχώρησε από τα δημοσιοϋπαλληλικά του καθήκοντα, όμως δεν έπαψε ποτέ να προσφέρει τις γνώσεις του σε όλους, για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, στις οποίες μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε. Έτσι δεν λείπει η προσφορά του με αφορμή και τους πρόσφατους σεισμούς στον Τύρναβο της Λάρισας. Επί δεκαετίες τον ακούω να επενδύει στην εκπαίδευση των πολιτών στους σεισμούς και ιδιαίτερα των παιδιών, καθώς η γνώση σε αυτές τις περιπτώσεις και η σωστή αντίδραση είναι σωτήρια. Αύριο είναι ο εισηγητής σε διαδικτυακή εκδήλωση στο Facebook (https://www.facebook.com/manosantonios/), στις 19.00'. Θέμα: «Προετοιμάσου για το σεισμό». Σε μια τόσο σεισμογενή χώρα, όπως η δική μας, τέτοιες διαλέξεις και μαθήματα πρέπει να είναι κοινό κτήμα όλων και ο πλέον κατάλληλος για να μεταλαμπαδεύσει την πείρα και τις γνώσεις του είναι ο κ. Κοκολάκης.

-Έλεγχοι σε όλα τα διόδια από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λάρισα. Και μάλιστα σοβαροί και όχι με το γράμμα του νόμου. Δηλαδή με την επίφαση της νομιμότητας και με σκοπό να... γράψουμε όσους περισσότερους μπορούμε για να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε. Είναι από εκείνες τις φορές που οι αστυνομικοί κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους και ελέγχουν όλους τους διερχόμενους, χωρίς να μένουν στα ψιλά γράμματα και στις ανούσιες παρατηρήσεις, χωρίς να κωλύουν την κυκλοφορία ή να μένουν στους τύπους. Γιατί αξίζει κάποιες φορές να λέμε και το καλό με την αστυνόμευση και την τήρηση των περιορισμών και των νόμων. Συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους, που κάνουν τη δουλειά τους σωστά και χωρίς υπερβολές, που δείχνουν κατανόηση σε όσους μετακινούν σεισμόπληκτους γέροντες εκτός νομού Λάρισας, ακόμη κι όταν αυτό με το γράμμα του νόμου δεν επιτρέπεται λόγω πανδημίας κορωνοϊού... Τέτοια αστυνόμευση όχι μόνο τη χαίρεσαι, αλλά την αποζητάς κιόλας.