Skip to main content

Όταν τα κρασιά της Οινοποιίας Μπουτάρη συνάντησαν την κουζίνα του Όλυμπος Νάουσα

Γεμάτη συμβολισμούς και μνήμες από το παρελθόν η χθεσινή βραδιά που διοργάνωσε η Οινοποιία Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση οίνων της.

Μια ιδιαίτερη «συνάντηση» επιλεγμένων οίνων της, νέων και παλαιότερων, με την υψηλή γαστρονομία της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε χθες το βράδυ η Οινοποιία Μπουτάρη, επιλέγοντας για τον σκοπό αυτό το εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», με το οποίο μοιράζεται κοινές μνήμες από το παρελθόν. Η επιλογή δεν έγινε τυχαία και σε επίπεδο συμβολισμών, καθώς η Οινοποιία Μπουτάρη, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η marketing director της εταιρείας, Λένια Μπουτάρη, ήθελε σε έναν χώρο που συνδυάζει το νέο με το παλιό να αναδείξει τη δυναμική των κρασιών της που αναμειγνύουν επίσης την εξέλιξη με την παράδοση. Μάλιστα, το ξεχωριστό αυτό paring, για το οποίο συνεργάστηκαν ο γενικός διευθυντής της οινοποιίας Μπουτάρη και διευθυντής οινολογικού, Γιάννης Βογιατζής, με τον σεφ του «Όλυμπος Νάουσα», Δημήτρη Τασιούλα, ήταν και το πρώτο για το εστιατόριο από τη στιγμή της επαναλειτουργίας του.

Τη συγκίνησή του για τη διοργάνωση της βραδιάς στον ιστορικό, όπως τον χαρακτήρισε, αυτόν τόπο, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μπουτάρης, αποδίδοντας τα εύσημα για την αναβίωση του εστιατορίου στην οικογένεια Τορνιβούκα.

Αναφέρθηκε δε στη μοναδική γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, που θεωρούνταν ανέκαθεν πρωταγωνίστρια στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας και τα τελευταία χρόνια βρίσκει ξανά νέες, δημιουργικές εκφάνσεις. Τόνισε μάλιστα πως γενικότερα ο ελληνικός τουρισμός έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο, πέραν του ήλιου, της θάλασσας και των αρχαιοτήτων, καθώς έχει να επιδείξει γαστρονομία, οινολογία και νέες υποδομές. «Η Ελλάδα προσφέρει πια ποιότητα. Δεν διαχειρίζεται μόνο τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά προσφέρει και πράγματα που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η εμπορική διευθύντρια της Οινοποιίας Μπουτάρη, Μαρίνα Μπουτάρη, θυμήθηκε τις «Νάουσσες» που φιλοξενούσαν στο παρελθόν τα τραπέζια του Όλυμπος Νάουσα, εκφράζοντας τη χαρά της που η επιστροφή της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη μετά την πανδημία γίνεται στο ιστορικό αυτό εστιατόριο.

Από αριστερά Μαρίνα Μπουτάρη, Λένια Μπουτάρη και Κωνσταντίνος Μπουτάρης.

 

Στα κρασιά που παρουσιάστηκαν και συνδυάστηκαν με το μενού περιλαμβάνονταν το καινούριο Λευκό Γράμμα 2021, το σχετικά πρόσφατο Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvee Speciale 2021, η Σαντορίνη Μπουτάρη 2021, το Dianthos Magnum 2021, ενώ στις εκπλήξεις ήταν η Νάουσσα Μουτάρη 1994 Jeroboam, ένα ιστορικό κρασί από μια εκπληκτική χρονιά, όπως αναφέρθηκε σχετικά, αλλά και ένα Vinsanto Boutari 1988.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνεργάτες και φίλοι της Οινοποιίας Μπουτάρη.