Skip to main content

Ουκρανή φοιτήτρια του ΑΠΘ: Φοβάμαι να πάω στο πανεπιστήμιο

«Δεν ξέρω αν θέλω να έχω πτυχίο από πανεπιστήμιο που απαγορεύεται κάθε διαφορετική άποψη...», αναφέρει φοιτήτρια του ΑΠΘ από την Ουκρανία.

«Φοβάμαι να εμφανίζομαι στο Πανεπιστήμιο», αναφέρει Ουκρανή φοιτήτρια που σπουδάζει στο ΑΠΘ μετά τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό εντός του χώρου του ιδρύματος μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων.

Η φοιτήτρια σχολίασε ανάρτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα όσα καταγράφηκαν στο ΑΠΘ και ανέφερε μάλιστα, ότι «δεν ξέρω αν θέλω να έχω πτυχίο από πανεπιστήμιο που απαγορεύεται κάθε διαφορετική άποψη...».

Συγκεκριμένα, η φοιτήτρια έγραψε:

«Είμαι φοιτήτρια από την Ουκρανία. Όλα αυτά τα χρόνια που σπουδάζω στο ΑΠΘ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη υπόστιρηξη του ασύλου και της κατάληψης. Από τους φοιτητές άκουγα μονό το ότι άσυλο είναι ιερό και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης αυτού του κανόνα είναι "φασιστική".

Οπότε τώρα δεν ξέρω αν θέλω να έχω πτυχίο Πανεπιστημίου που απαγορεύεται κάθε διαφορετική άποψη.. μας τρομάζουν με τους "κακούς μπάτσους", ενώ ο πραγματικός κίνδυνος είναι αυτοί που τους "κακούς μπάτσους" τους δημιούργησαν.

Και γενικά όταν είδα τι στάση πήραν τα ακροαριστερα "κόμματα" του ΑΠΘ απέναντι στους ουκρανούς και βάζουν στην φιλοσοφική αφίσες που χωρίς καμία ντροπή μας ονομάζουν ναζι, φοβάμαι να εμφανίζομαι στο Πανεπιστήμιο».