Skip to main content

Ουρές μέχρι το βράδυ στην αγορά της Θεσσαλονίκης - Έλεγχοι από ΕΛΑΣ (φωτο+vid)

Ο κόσμος που αναμένει να κάνει τα ψώνια του λίγο πριν κλείσουν τα καταστήματα είναι αρκετός παρά τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί.

Ούτε το τσουχτερό κρύο ούτε και η νύχτα απέτρεψαν τους Θεσσαλονικείς από το στηθούν για αρκετή ώρα σε ουρές έξω από τα εμπορικά καταστήματα για να κάνουν τα ψώνια τους, κατά τη σημερινή επανεκκίνηση της αγοράς.

Από το πρωί είχαν ήδη σχηματιστεί οι πρώτες ουρές πελατών στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, αφού εκτός αυτών που ήθελαν να κάνουν αγορές, υπήρχαν και εκείνοι που ήθελαν να πραγματοποιήσουν αλλαγή προϊόντος από τα ψώνια που έκαναν την περίοδο των γιορτών. Όπως φαίνεται από τις εικόνες της Voria.gr, οι ουρές, κυρίως έξω από τα πολυκαταστήματα, διατηρήθηκαν μέχρι και το βράδυ, λίγες ώρες, μάλιστα, πριν κλείσουν τα καταστήματα, στις 20:00, λόγω και της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είναι ακόμα σε ισχύ.

Παρά το γεγονός ότι απέμενε λίγη ώρα για να κλείσουν τα μαγαζιά, άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούσαν συνεχείς ελέγχους έξω από τα καταστήματα κάνοντας συστάσεις στους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Δείτε βίντεο από τις συστάσεις αστυνομικών σε άτομα που βρίσκονταν σε αναμονή για να εισέλθουν σε πολυκατάστημα:

Στο μέτωπο των εμπόρων, η σημερινή επαναλειτουργία υπήρξε μια ευτυχής εξέλιξη, αφού γίνεται ταυτόχρονα με την περίοδο των εκπτώσεων. Όπως έγραψε η Voria.gr, στόχος είναι η άντληση τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ από τα περίπου 5 δισ. ευρώ που ήταν ο τζίρος της περυσινής εκπτωτικής περιόδου δεδομένων του περιορισμού στις μετακινήσεις και της εισόδου στα καταστήματα.

Σημειώνεται πως από σήμερα επαναλειτουργούν πλήρως το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων καθώς επίσης τα εμπορικά κέντρα (malls), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlets). Το ωράριο λειτουργίας τους, μπορεί να ξεκινά απ’ τις 7 το πρωί και υποχρεωτικά να ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ, καθώς η απαγόρευση της κυκλοφορίας εξακολουθεί να είναι στις 9.

Οι κανόνες

Οι καταναλωτές έχουν χρονικό περιθώριο δύο ωρών για τα ψώνια τους απ’ τη στιγμή που θα στείλουν με SMS στο 13033 τον κωδικό 2 λαμβάνοντας την έγκριση ή θα συντάξουν το έντυπο μετακίνησης.

Η λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων γίνεται κανονικά, με περιορισμό, ωστόσο, τον αριθμό των ατόμων κατά αναλογία 1 πελάτης ανά 25 τμ. Ο αριθμός των παρευρισκόμενων υπαλλήλων των καταστημάτων δεν υπόκειται σε περιορισμό.