Skip to main content

Ουσιαστικό ρόλο για τη δημοτική αστυνομία ζητά ο Σάββας Χαλιαμπάλιας

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία του δήμου θα πρέπει να αναλάβει και άλλες αρμοδιότητες

Να αποκτήσει η δημοτική αστυνομία ουσιαστικό ρόλο στην ευταξία της Θεσσαλονίκης ζητά ο Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία του δήμου θα πρέπει να αναλάβει και άλλες αρμοδιότητες και όχι να βεβαιώνει μόνο κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Όπως συνέβη στην πρόσφατη πυρκαγιά στο περιαστικο δάσος Σέιχ- Σου που είχε ως συνέπεια να κλείσει η περιφερειακή οδός και να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στους δρόμους της πόλης. «Η δημοτική αστυνομία αντί να βοηθήσει στην έκτακτη αυτή κατάσταση, επικουρικά με την Τροχαία για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Αντίθετα συνέχιζε να «γράφει» τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Το εξοργιστικό είναι ότι ο δήμαρχος της παρείχε πλήρη κάλυψη για την αδράνεια. Δήλωσε πως αυτό είναι εντεταλμένη να κάνει και αυτό έκανε, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ειδικές και ακραίες συνθήκες. Τη δημοτική αστυνομία την έχουμε μόνο για να βεβαιώνει κλήσεις παράνομης στάθμευσης; Μήπως θα έπρεπε να αναλάβει πιο ουσιαστικό ρόλο για την ευταξία στην πόλη;» αναρωτιέται ο γνωστός επιχειρηματίας.

«Γιατί εκτός από την ρύθμιση της κυκλοφορίας σε έκτακτες περιπτώσεις θα μπορούσε να φροντίζει για την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας. Δηλαδή να συμβάλει στην καταπολέμηση της ηχορύπανσης που προκαλούν οχήματα, καταστήματα και θορυβώδεις νέοι που καταλαμβάνουν πάρκα, πλατείες και αυλές σχολείων, κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες. Τις ώρες κοινής ησυχίας κάποιοι συμπολίτες μας κυριολεκτικά χάνουν τον ύπνο τους και πολλές φορές δημιουργούνται έκτροπα» σημειώνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Τέλος, επισημαίνει ότι η δημοτική αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., μπορεί να επιτελέσει ένα ουσιαστικό και χρήσιμο έργο για την πόλη και τους δημότες. «Κύριε Δήμαρχε, ξεπεράστε τα καθιερωμένα, ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και δώστε λύσεις, ενεργώντας σαν ενεργός πολίτης και όχι σαν δημόσιος υπάλληλος» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.