Skip to main content

ΟΒΣΘ: Κομβικός ο ρόλος της εξώδικης επίλυσης καταναλωτικών διαφορών

Στη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε η σημασία του θεσμού της εξώδικης επίλυσης ως προς τη φιλική διευθέτηση των καταναλωτικών διαφορών.

Ο θεσμός της εξώδικης επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών ήταν το κύριο θέμα στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος τους Νέου ΙΝΚΑ, Μήττας Νικόλαος, ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ Νικολόπουλος Αθανάσιος, η γενική γραμματέας του Νέου ΙΝΚΑ Νταούλα Ευθυμία και η δικηγόρος Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βαλάνη-Ντολοπούλου Στέλλα.

Από την μεριά του ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ, κ. Νικολόπουλος, τόνισε την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και της ευρύτερης επικοινωνίας του ως άνω θεσμού προς το συμφέρον των καταναλωτών, καθώς και της βαρύνουσας σημασίας του θεσμού ως προς την φιλική διευθέτηση των καταναλωτικών διαφορών. Τέλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση έκλεισε ευχάριστα, με προοπτική για συνεργασία στο μέλλον.